Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj pre kroky nepriateľských síl. Športovci z KĽDR nebudú v Pekingu

Športovci z KĽDR sa nepredstavia na ZOH 2022. Severná Kórea odriekla svoju účasť v Pekingu pre celosvetovú pandémiu koronavírusu a vzhľadom na diplomatický bojkot viacerých krajín.

07.01.2022 14:02
Kórea, ceremoniál Foto: ,
Kórejskí športovci z oboch častí politicky, ale aj ekonomicky rozdeleného polostrova, pod spoločnou vlajkou na otváracom ceremoniáli v Pjongčangu 2018.
debata

KĽDR informovala Čínu o svojom kroku v piatok. „Nemôžeme sa zúčastniť na olympiáde pre kroky nepriateľských síl a celosvetovú pandémiu,“ uviedla v liste, z ktorého citovala agentúra AP.

Severná Kórea by aj bez tohto vyhlásenia nemohla vyslať olympijskú výpravu do Číny. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) už v septembri formálne suspendoval KĽDR zo ZOH 2022, dôvodom bola absencia športovcov z tejto krajiny na OH v Tokiu.

Čína olympiáda ZOH2022 prípravy Čítajte aj Vikingovia opäť sfúknu ostatný svet, Slovensko zachráni Vlhová

Šéf MOV Thomas Bach vtedy povedal, že v Pekingu budú môcť súťažiť športovci z KĽDR iba individuálne pod olympijskou vlajkou.

Na ZOH 2018 v juhokó­rejskom Pjongčangu sa predstavilo spolu 10 športovcov z KĽDR, štyri roky predtým v Soči ani jeden a na ZOH 2010 vo Vancouveri dvaja.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Peking 2022