Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uplakaná Fialková: Takú bezradnosť nikomu neprajem

V rýchlostných pretekoch bola najlepšou Slovenkou. Vo vytrvalostnom biatlone útočila na jednu z medailí. Biatlonistku Paulínu Fialkovú (25) však na zimnej olympiáde v Pjongčangu osud preveril aj veľkým trápením.

20.02.2018 17:53
Fialková Foto: ,
Paulína Fialková na strelnici počas pretekov miešaných štafiet na ZOH v Pjongčangu.
debata (10)

V pretekoch mixštafiet v streľbe v ľahu nesklopila ani jeden terčík zo zásobníka, napokon netrafila 7 z 8 výstrelov. Navyše, zo štyroch trestných okruhov zabudla jeden odkrúžiť, za čo dostala dvojminútovú penalizáciu.

Slovensko sa ocitlo s veľkou – takmer šesťminútovou – stratou na poslednom mieste. Beznádejnú situáciu už nezachránila ani Anastasia Kuzminová, ktorú stiahli z trate.

„Pokazila som celú štafetu. Chcem sa za to ospravedlniť všetkým, celému Slovensku. Je to iba moja vina,“ sypala si popol na hlavu.

Máte vysvetlenie na to, čo sa vám stalo pri streľbe v ľahu?

Robila som všetko tak, ako sme sa s trénerkou dohodli. Neviem, či sa mi nejakou nešťastnou náhodou pred štartom buchol dioptér, niečo sa tam zrejme posunulo. Neviem, čo iné sa mohlo udiať, ale skrátka mi to nepadalo. Aj som cvakala, aj tak mi to nešlo. Pocit bezradnosti, ktorý som zažila počas tej streľby, neprajem nikomu.

Biatlon: Slovenské trápenie v zmiešanej štafete Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nešťastná slovenská biatlonistka Paulína Fialková.

Plačete, čiže cítite zodpovednosť za pokazené preteky…

Pokazila som celú štafetu a chcem sa za to ospravedlniť všetkým, čo s tým majú niečo spoločné. Vlastne celému Slovensku sa chcem ospravedlniť, je to moja vina.

Už sa vám v kariére niečo podobné prihodilo?

Asi prvýkrát sa mi niečo také stalo, že som nevedela ani zareagovať. Ani vietor nefúkal, že by to mohlo byť ním spôsobené. Niečo sa tam muselo udiať, čo ešte neviem posúdiť.

Mali ste absolvovať štyri trestné okruhy, ale po nich sa objavila pri skratke Slovenska dvojminútová penalizácia. Prečo?

Myslela som si, že mám odkrúžené štyri trestné kolá, ale asi to tak nebolo, preto teda tie dve minúty navyše. Dvojminútová penalizácia nasleduje aj za nevystrelený náboj, ale vystrelila som ich všetky.

Máte za sebou dva skvelé individuálne výsledky. Tento nezdar v mixštafetách to predsa nemôže prebiť. Súhlasíte?

Pred ženskou štafetou by ma asi mala trénerka vymeniť, lebo v tomto stave, čo teraz prežívam, nemôžem súťažiť.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Paulína Fialková #Pjongčang 2018