Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejové sestry hája rozdielne farby

Obe sa dostali na olympiádu. V rovnakom športe. Reprezentujú však rôzne krajiny. Sestry Hannah a Marissa Brandtové sa vôbec nepodobajú a ani priezviská na chrbte nemajú zhodné.

19.02.2018 21:11
Yoon-Jung Park Foto: ,
Yoon-Jung Park v kórejskom drese (vľavo).
debata

Dvadsaťštyriročná Hannah brázdi ľad v drese USA a vo štvrtok o 5.10 zabojuje vo finále proti Kanade o zlatú olympijskú medailu. O rok staršia Marissa reprezentuje pod svojím rodným menom Yoon-Jung Park spoločný tím Kórey.

Šikovné hokejistky nie sú pokrvné sestry. Marissa sa narodila v Južnej Kórei a ako štvormesačnú si ju adoptovali manželia Brandtovci, ktorí si mysleli, že nemôžu mať vlastné dieťa. O necelý rok sa im však narodila Hannah.

„Keď niekoho po prvý raz stretneme, príliš nám neverí, že sme sestry. Nie sme príliš podobné. Dávno som zabudla na to, že je adoptovaná. Vyrástla v USA a je viac americká ako ja. Celú strednú školu sme hrávali spolu, fungovala medzi nami výborná súrodenecká chémia. Chýba mi to,“ priznala Hannah pre theicegarden.com.

Marissu v roku 2015 oslovili, či by nechcela byť jednou z líderiek kórejského tímu na domácej olympiáde. Súhlasila, o rok získala kórejské občianstvo a vrátila sa k pôvodnému priezvisku Yoon-Jung Park.

„Keď som prvýkrát cestovala do Kórey, bola som totálne vystrašená. Nikoho som tam nepoznala a neovládala reč. Nevedela som, čo čakať,“ priznala spätne.

Zľava otec Marissy Brandtovej Greg, jej manžel... Foto: SITA/AP, Frank Franklin II
Marissa Brandtová, Greg Brandt, Brett Ylonen Zľava otec Marissy Brandtovej Greg, jej manžel Brett Ylonen, mama Robin a sestra Hannah pred zápasom Japonska s Kóreou.
debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #Hannah Brandtová #Marissa Brandtová