Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za zdravej Paulíny mohla mať medailu. Fialková odovzdá všetko aj štafetám

Paulína Fialková nebude na individuálny program biatlonových zápolení na ZOH v Pjongčangu spomínať v zlom.

19.02.2018 13:23
debata (2)
Biatlonistka Paulína Fialková na tlačovej... Foto: SITA, Martin Medňanský
Paulína Fialková Biatlonistka Paulína Fialková na tlačovej konferencii v Slovenskom dome v Pjongčangu.

Naopak Hry sú pre ňu krásna etapa športového života a nemôžu za to, že mala zdravotné problémy. Piate miesto vo vytrvalostnom biatlone je pre ňu satisfakcia, hoci ako hovorí, „za zdravej Paulíny“ mohla mať aj medailu.

Nesťažuje sa ani na zimu v kórejských horách: „Viem s tým celkom bojovať a to som zvládla dobre. Aj vietor som brala ako súčasť pretekov, raz to vyšlo, raz nie.“

Zimná olympiáda sa v biatlonovom areáli Alpensia ešte nekončí. V utorok sú na programe miešané a vo štvrtok ženské štafety. „Štafetové preteky pre mňa nepredstavujú taký tlak. Ale znovu pôjdem do toho, že chcem na trati odovzdať všetko a spraviť tú najlepšiu pozíciu. Budeme sa snažiť o čo najlepší výsledok, určité možnosti sme naznačili v úvode Svetového pohára.“

Aj v prospech nasledujúcich výkonov Paulína Fialková využila nedeľný prvý voľný deň na prechádzku po okolí. Podarilo sa jej z hôr cez Kangnung dostať až k moru. „Je to dobré na vyvetranie hlavy. Nemyslieť len na šport a mať aj niečo z krajiny, ktorú sme navštívili.“

Slovenská biatlonistka nedeľu využila aj na chvíľkovú zmenu jedálnička v Slovenskom dome, lebo hoci jej kórejská strava chutí a v olympijskej dedine je tiež dobrá, „po dvoch týždňoch začína mať toho dosť, plné zuby.“

Odštartuje slovenský mix

Slovenský biatlon sa v miešanej štafete na zimných olympijských hrách v Pjongčangu s najväčšou pravdepodobnosťou predstaví v zložení Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Matej Kazár a Martin Otčenáš. Súťaž na 2×6 + 2×7,5 kilometra je v Alpensii na programe v utorok od 20.15 h miestneho času (12.15 SEČ).

O prvých troch úsekoch niet pochýb, jediná možnosť zmeny visí nad finišmanom, hoci ani tá nie je pravdepodobná. Otčenáš dokončil vytrvalostné preteky cez kŕče, v zálohe je pripravený Tomáš Hasilla, ktorý však išiel v pondelok rýchly tréning.

Paulína Fialková na trati vo vytrvalostných... Foto: TASR, Martin Baumann
ZOH 2018, biatlon, Paulína Fialková Paulína Fialková na trati vo vytrvalostných pretekoch na 15 km.

„Určite bude rozbiehať Paulína Fialková, druhá pôjde Anastasia Kuzminová, tretí Matej Kazár. Štvrtý by mal ísť Martin Otčenáš, aj keď mal trošku problémy s nohami, ale myslím si, že pôjde on,“ informovala reprezentačná trénerka žien Anna Murínová na oficiálnom tréningu.

Počas neho bolo na strelnici bezvetrie – zriedkavý úkaz na biatlone v Pjongčangu: „Takže uvidíme, čo nás prekvapí zajtra, malo by byť veternejšie.“ Slovenská miešaná štafeta obsadila v prvom kole Svetového pohára 2017/2018 vo švédskom Östersunde štvrtú priečku za Nórskom, Talianskom a Nemeckom. Vtedy nastúpila v zostave P. Fialková, Kuzminová, Hasilla, Kazár.

Aj v Kórejskej republike sa od nej očakáva pohyb v popredí, po troch medailových „zásahoch“ Kuzminovej sa však celému kvartetu bude dýchať ľahšie. „Už sú nejaké výsledky, takže v tíme panuje pohoda,“ dodala Murínová.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Paulína Fialková #Pjongčang 2018