Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci spoznali súpera. S kým sa stretnú v boji o štvrťfinále?

Českí hokejisti zvíťazili aj vo svojom treťom zápase v A-skupine na ZOH v Pjongčangu a ako víťazi skupiny priamo postúpili do štvrťfinále. So Švajčiarmi si poradili po výsledku 4:1, keď svoj triumf spečatili dvomi gólmi pri hre súpera bez brankára.

18.02.2018 11:16 , aktualizované: 15:59
ZOH 2018, hokej, Slovensko - Rusko Foto: ,
Martin Bakoš (83) oslavuje so spoluhráčmi gól proti Rusku.
debata (30)

Tento výsledok rozhodol o tom, že Slováci sa ako najlepší tím zo štvrtého miesta v boji o štvrťfinále stretnú s USA. S Američanmi už hrali aj v B-skupine a prehrali 1:2. Duel je na programe v utorok 20. februára o 4.10 SEČ.

Istotou je aj umiestnenie Švajčiarska v základnej skupine. Helvéti ostanú na treťom mieste bez ohľadu na výsledok zápasu Kanady s Kórejskou republikou a čaká ich súboj o štvrťfinále. V ňom sa stretnú s Nemcami.

A-skupina

Česko – Švajčiarsko 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

  • Góly: 8. Řepík (Erat, Horák), 44. Kubalík (Kovář, Kolář), 59. Červenka (Kolář), 60. Řepík (Birner, Nakládal) – 15. Rüfenacht (Ambühl, Suter).

    Rozhodovali: Olenin (Rus.), Iverson – Vanoosten (obaja Kan.), Ritter (USA), vylúčení 5:1 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

  • Česko: Francouz – Polášek, Nakládal, Kolář, Mozík, Jordán, Kundrátek, Němec – D. Kubalík, Kovář, Erat – Červenka, Mertl, Růžička – Sekáč, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – Zohorna
  • Švajčiarsko: Hiller – Blum, Untersander, Geering, Diaz, Furrer, Loeffel, Schlumpf, Du Bois – Hollenstein, Haas, Praplan – Moser, Suter, Ambühl – Scherwey, Corvi, Hofmann – Schäppi, Almond, Rüfenacht

Michal Řepík, útočník ČR, strelec dvoch gólov: „Sme radi, že sme postúpili priamo do štvrťfinále. To bol náš prvotný cieľ, s ktorým sme išli na olympiádu. Neodohrali sme tu ani jeden ľahký zápas. Možno však bolo dobre, že sme to mali s Kóreou ťažké, pretože nám to pomohlo pripraviť sa na Kanadu aj Švajčiarsko, aby sme sa neuspali.“

Jan Kolář, obranca ČR: „V druhej tretine sme síce mali viac z hry, ale nepramenili z toho žiadne šance, pretože oni bránili priestor pred bránkou. Nám sa nedarilo dostať sa tam a dorážať puky po strelách. (o súperovi vo štvrťfinále) No tak porazíme Slovensko alebo Ameriku.“

Josef Jandač, tréner ČR: „Najmä Francík (Francouz-pozn.) chytá výborne. To je základ. Má výbornú formu. Bohužiaľ, na posledných turnajoch sme nemali extra produktivitu, musíme zápasy vyhrávať s menším počtom strelených gólov. V play off to tak chodí. Zatiaľ smerom dozadu nedostávame góly, to je dôležité.“

Česi mali lepší vstup do zápasu a v 8. minúte sa ujali vedenia, keď Řepík v presilovke prestrelil Hillera. Potom však mali viacero početných výhod Švajčiari, 23 sekúnd hrali dokonca v dvojnásobnej presile, ale obrana českého tímu situáciu zvládla. Švajčiari sa však predsa len dočkali a v 15. minúte vyrovnal Rüfenacht.

Druhá tretina priniesla vyrovnaný súboj, v ktorom mali oba tímy viacero šancí na skórovanie, ale skóre sa aj napriek miernej prevahe Čechov nezmenilo.

Dôležitý gól na 2:1 strelil v 44. Kubalík, keď využil výbornú prihrávku Kovářa. Švajčiari sa v závere snažili o vyrovnanie, pokúsili sa aj hru bez brankára. V nej však neskórovali, naopak, do prázdnej bránky sa ešte trafili českí útočníci Červenka a Birner.

Matt Robinson zdraví fanúšikov po výhre nad... Foto: Reuters, BRIAN SNYDER
Kanada hokej Matt Robinson zdraví fanúšikov po výhre nad Kórejskou republikou.

Do štvrťfinále ide aj Kanada

Hokejisti Kanady zvíťazili v záverečnom zápase v A-skupine nad Kórejskou republikou 4:0. Kanaďania si zásluhou víťazstva zabezpečili priamy postup do štvrťfinále ako najlepší tím z druhého miesta so ziskom 7 bodov.

Jedným z hlavných rozhodcov zápasu bol Slovák Jozef Kubuš.

Kanaďania potvrdzovali úlohu favorita od úvodných minút. Od prvých minút zamestnávali brankára Daltona, ktorý prvýkrát kapituloval v 8. minúte po Thomasovej strele spoza obrancu. Kórejci mali krátko na to možnosť dvoch presiloviek, ale neskórovali.

Podobný obraz hry priniesla aj druhá časť. Kanaďania mali opäť navrch a prevahu potvrdili gólom na 2:0 v 35. minúte, keď Daltona prekonal O'Dell.

Keď sa v 44. Lapierre prehnal kórejskou obranou a prekonal Daltona, bolo o víťazovi definitívne rozhodnuté. Definitívnu podobu výsledku dal gól Bruleho, ktorý v závere zápasu využil presilovku.

A-skupina

Kanada – Kórejská republika 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

  • Góly: 8. Thomas (Genoway, Wolski), 35. O'Dell (Gragnani, Noreau), 44. Lapierre (Roy), 59. Brule (Lee, Roy).

    Rozhodovali: Kubuš (SR), Stricker – Fluri (obaja Švajč.), Lederer (ČR), vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

  • Kanada: Poulin – Robinson, Lee, Noreau, Genoway, Goloubef, Gragnani, Elliot – Brule, Roy, Bourque – Thomas, Kelly, Raymond – Wolski, Vey, Howden – Lapierre, O'Dell, Klinkhammer – Kozun
  • Kórejská republika: Dalton – Young, Won Kim, Don Ku Lee, Regan, Plante, Seo, Oh – Radunske, Sangwook Kim, Kisung Kim – Swift, Cho, Testwuide – Ahn, Jun Lee, Sang-Hoon – Sangwoo Shin, Woossang Park, Wonjung Kim
30 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018