Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý po 66 rokoch. Hanju obhájil zlato zo Soči

Japonský krasokorčuliar Juzuru Hanju obhájil na ZOH v Pjongčangu zlatú olympijskú medailu zo Soči. V Ľadovej aréne v Kangnungu získal striebro ďalší Japonec Šoma Uno, bronz putuje do Španielska zásluhou Javiera Fernandeza.

17.02.2018 06:36
ZOH 2018, krasokorčuľovanie, Juzuru Hanju Foto: ,
Japonec Juzuru Hanju a jeho zlatá voľná jazda v súťaži kraskokorčuliarov.
debata

Hanju sa stal prvým krasokorčuliarom od roku 1952, ktorý obhájil olympijské zlato. Vtedy sa to podarilo Američanovi Dickovi Buttonovi (1948, 1952).

Dvadsaťtriročný úradujúci majster sveta Hanju bol lídrom po krátkom programe. V ňom si vytvoril štvorbodový náskok pred Fernandezom. Vo finále išiel výborne, na úvod zaradil dva štvorité skoky.

Aj v ďalšom priebehu mu naskakovali body za dobré skoky a technické prvky, no nevyhol sa ani viacerým chybičkám. Najvypuklejšie boli vidieť pri trojkombinácii štvoritého toelupa s rittbergerom a trojitým salchowom.

Stačilo mu to však na prvé miesto, hoci vo voľnej jazde pomerne dosť zaostal za Američanom Nathanom Chenom, ktorý zlyhal v KP (až 17. miesto), ale vo voľnej jazde bol perfektný a katapultoval sa na konečné 5. miesto.

Úradujúci svetový šampión Juzuru Hanju sa teší... Foto: SITA/AP, Bernat Armangue
ZOH, krasokorčuľovanie, Juzuru Hanju Úradujúci svetový šampión Juzuru Hanju sa teší zo zlata v súťaži kraskokorčuliarov.

Šesťnásobný majster Európy za sebou sa vo voľnej jazde nevyhol tiež viacerým drobným zaváhaniam. Dvadsaťšesťročný dvojnásobný svetový šampión túžil po 4. mieste zo Soči ukoristiť olympijský kov a to sa mu napokon podarilo. Nakoniec mal bronzový lesk, keďže sa pred neho dostal ďalší Japonec Šoma Uno.

Ten bol tretí po KP, no využil šancu dostať sa pred Španiela. Hoci spadol na začiatku pri štvoritom rittbergerovi, nevzdal to, skvelo zabojoval a napokon predviedol tretiu najlepšiu voľnú jazdu. Tá ho dostala pred Španiela na konečnú striebornú pozíciu.

Krasokorčuľovanie

Muži – po voľnej jazde: 1. Juzuru Hanju (Jap.) 317,85 b., 2. Šoma Uno (Jap.) 306,90, 3. Javier Fernández (Šp.) 305,24, 4. Ťin Po-jang (Čína) 297,77, 5. Nathan Chen (USA) 297,35, 6. Vincent Zhou (USA) 276,69, 7. Dmitrij Alijev (OŠR) 267,51, 8. Michail Koľada (OŠR) 264,25

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Pjongčang 2018 #Juzuru Hanju