Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tak ako sme zdolali Rusov, môžeme aj Američanov, tvrdí Ölvecký

V druhom olympijskom vystúpení slovenských hokejistov na ZOH v Pjongčangu sa do bránky postaví Ján Laco. Na striedačke zápasu B-skupiny proti USA bude Branislav Konrád, ktorý v stredu proti Olympijským športovcom z Ruska podal veľmi kvalitný výkon a jeho meno definovali ako kľúč k víťazstvu (3:2) spoluhráči i protihráči.

15.02.2018 08:10 , aktualizované: 18:23
Laco Foto: ,
Ján Laco v reprezentačnom drese.
debata (8)

Na štvrtkovom popoludňajšom tréningu sa napriek nočnej zaberačke proti ruským hokejistom zišli všetci hráči. Netrénoval len obranca Juraj Mikuš, ktorý sa borí s chorobou a v prvom zápase nehral. Jeho štart proti Američanom je otázny.

Šéftréner Craig Ramsay meno prvého brankára piatkového duelu oznámil kabíne, ale rozhodnutie realizačného tímu sa nerozoberalo.

Slovenské mužstvo má v hokejovom centre Kangnung vyrovnanú trojicu brankárov a tri náročné zápasy počas štyroch dní na tomto fóre vyžadujú mať v hre aspoň dvojicu aj s výhľadom minimálne jedného istého súboja vo vyraďovacej fáze. V tom prvom sa ukázalo, že kľúčový post brankára môže byť silná stránka tohto výberu.

„Braňovi Konrádovi sme dôverovali po výkonoch, ktoré predvádzal počas sezóny. Opäť dokázal, že je psychicky odolný brankár. Bolo to skvelé víťazstvo a môj prvý takýto zápas na striedačke, takže úžasná emócia, ale ešte je príliš skoro sa nejakým spôsobom vytešovať. Ideme ďalej,“ zdôraznil pre TASR tréner brankárov Ján Lašák.

Známa-neznáma je jedna z možností stručnej definície mužstva, ktoré ako druhé na ZOH v Pjongčangu narazí na výber slovenského olympijského hokeja. V piatok o 12.10 miestneho času (04.10 SEČ) je v hokejovom centre Kangnung na rade tím USA.

No ale čo už povedať o častom súperovi slovenskej reprezentácie, ktorý vždy príde s iným menoslovom, často aj nevýrazným a preto aj nevyspytateľným.

Jedno je isté, Američania, ak sa im vyslovene nezvrhne partia a neurobia si z hier výlet, vyrukujú s rýchlym a agresívnym hokejom. Nedajú sa odradiť ani pri vyššom gólovom rozdiele v ich neprospech.

„Určite nie sme favoriti a to ani po našom víťazstve nad Rusmi a ich prehre so Slovincami. Nemajú tu síce hviezdy z NHL, ale títo hráči sú tiež kvalitní, je to výborný tím. Tak ako sme zdolali Rusov, môžeme aj Američanov, ale bude to ťažké,“ konštatoval Peter Ölvecký.

Práve vzhľadom na oba výsledky v prvom kole sa natíska téma zreálnenia predtým nepravdepodobnej možnosti priameho postupu do štvrťfinále:

„Nechcel by som predbiehať. V prvom rade sme šťastní, že máme tieto tri body. Víťazstvo nad Ruskom nám však určite dodáva sebavedomie do ďalšieho turnaja.“

Pravdepodobné zostavy

SR: Laco – Baranka, Starosta, Graňák, Čerešňák, Ďaloga, Čajkovský, Valach – Kudrna, Surový, Nagy – Lamper, Marcinko, Cingeľ – Bakoš, Bubela, Haščák – Ölvecký, Paulovič, Krištof – Hovorka
USA: Leggio – Welch, Gilroy, Gunderson, Sanguinetti, Billins, Blum, Wisniewski – Gionta, Greenway, Stoa – Donato, Arcobello, Terry – Little, Roe, O'Neill – Bourque, McCarthy, Butler – Slater

8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Ján Laco #Ján Lašák #Branislav Konrád #Pjongčang 2018