Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pyšný Ramsay: Hráči bojovali jeden za druhého

Musíte stále veriť vo víťazstvo, hovoril svojim zverencom pred turnajom i počas úvodného zápasu, ktorý sa začal ako z hororového filmu.

14.02.2018 16:42 , aktualizované: 17:24
ZOH 2018, hokej, Slovensko - Rusko, Lašák, Ramsay Foto: ,
Zľava tréner brankárov Ján Lašák, tréner Craig Ramsay a lekár Ján Grauzel na slovenskej striedačke po víťazstve v zápase Slovensko - Olympijský športovci z Ruska.
debata (7)

Po úvodných štyroch minútach – za stavu 0:2 – proti najväčšiemu favoritovi na zlato z Ruska pochybovali o solídnom výsledku či nebodaj bodovom zápise aj najvernejší fanúšikovia. Tréner Slovákov Craig Ramsay však nie.

„Aj keď bol stav nepriaznivý 0:2, stále sme mali dostatok času na to, aby sme dokázali s výsledkom niečo urobiť. Šanca, že duel otočíme, žila. Páčilo sa mi, že sa chlapci nevzdávali. Bojovali jeden za druhého, zrážali sa, vrhali sa do striel. Čoskoro pochopili, že máme šancu a môžeme to dokázať,“ povedal po stretnutí Ramsay pre RTVS.

ZOH 2018: Hokejový zápas Slovensko - OŠR Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Brankár Branislav Konrád oslavuje víťazstvo nad...

Konkurovať rozbehnutým Rusom, ktorí majú dvojgólové vedenie hneď v úvode prvej tretiny? Slovenskí hráči stáli pred náročnou úlohou. Zverenci Olega Znaroka ich zrážali na mantinel. Nepúšťali do obranného pásma a ladne kombinovali v tom ich. Lenže ďalšie góly neprišli a Slováci sa vrátili do hry.

„Neboli by sme dobrí tréneri, keby sme tomu neverili. Po dvoch góloch sme to na striedačke upokojili. Chceli sme sa ukázať, nie sa len zúčastniť. Najdôležitejšie zápasy ešte len prídu,“ zhodnotil Vladimír Országh, asistent hlavného trénera.

Ramsayho systém premenil odpisovaný slovenský tím na dobre fungujúcu mašinu. Šliapala bez zbrklého zbavovania sa puku. Dohrávala súboje s robustnými Rusmi. Vzájomne si pomáhala. Centri dokázali vyhrať množstvo dôležitých vhadzovaní, ale najmä – vyrážala do nepríjemných brejkov a strelila gól v početnej výhode.

„Hrali sme s oduševnením. Chlapci pochopili, že to nie je o jednotlivcoch, ale o mužstve. Zdôrazňovali sme im, že keď si nebudú veriť, tak nemôžeme zvíťaziť. Som pyšný na mojich hráčov, môžeme byť spokojní. Je to len začiatok turnaja. Veríme, že rovnaké výkony dokážeme predviesť aj v nasledujúcich zápasoch,“ povedal Ramsay.

Jeho náprotivok Znarok po zápase neskrýval sklamanie.

„Prehrali sme, musíme sa s tým vyrovnať. Všetky chyby, ktoré som urobil, napravím. Nebudem viniť tím ani niektorých hráčov, pretože to je môj tím,“ povedal pre championat.com.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018 #Olympijskí športovci z Ruska