Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ďalšie prekvapenie na ZOH. Slovinci si poradili s Američanmi po predĺžení

Hokejisti Slovinska zvíťazili vo svojom prvom zápase na ZOH v Pjongčangu nad USA 3:2 po predĺžení. Favorit zo zámoria sa ujal vedenia a po dvoch tretinách viedol o dva góly, Slovinci však výborným záverom dostali duel do predĺženia, v ktorom po 38 sekundách rozhodol trojbodový Jan Muršak.

14.02.2018 15:48 , aktualizované: 17:45
Jordan Greenway Foto: ,
Američan Jordan Greenway pred slovinskou bránkou.
debata

Slovinci sa v druhom zápase na turnaji stretnú v piatok 16. februára o 8.40 SEČ proti Rusku, USA nastúpia v rovnaký deň proti Slovensku o 4.10 SEČ.

B-skupina:

USA – Slovinsko 2:3 pp (1:0, 1:0, 0:2 – 0:1)

* Góly: 18. O'Neill (Roe, Donato), 33. Greenway (O'Neill) – 46. Gregorc (Vidmar, Muršak), 59. Muršak (Gregorc, Verlič), 61. Muršak (Tičar, Urbas). Rozhodovali: Hribik (ČR), Salonen (Fín.) – Kaderli (Švaj.), Kohlmüller (Nem.), vylúčení: 3:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 3348 divákov.

  • USA: Zapolski Welch, Gilroy, Gunderson, Sanguinetti, Billins, Blum, Wisniewski Gionta, Greenway, Stoa Donato, Arcobello, Terry Little, Roe, O'Neill Bourque, McCarthy, Butler Slater.
  • Slovinsko: Krošelj Robar, Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Kranjc, Repe Verlič, Muršak, Urbas Sabolič, Tičar, Jeglič Goličič, M. Rodman, D. Rodman Kuralt, Mušič, Pance Ograjenšek.

    Favorit stretnutia bol od úvodu aktívnejší, Američania mali streleckú i hernú prevahu, ale gólovo sa presadili až v 18. minúte. Peknú kombináciu tretieho útoku zakončil Bryan O'Neill. V druhej tretine sa obraz hry nezmenil, veľkú šancu na druhý gól zmaril Gilroyovi efektným zákrokom Krošelj.

Na druhej strane mohol vyrovnať Tičar, ale aj jeho vychytal brankár. V 33. minúte zamieril do čierneho Jordan Greenway a Američania viedli o dva góly. Slovinci mali výborný nástup do tretej tretiny, po piatich minútach znížil Blaž Gregorc na rozdiel jedného gólu. Američania potom odmietli doraziť Slovincov po tutovke Terryho a súper ich za to potrestal.

Najskôr Kuralt opečiatkoval žrď Zapolského bránky, pri hre bez brankára však vyrovnal Jan Muršak. Prekvapujúce víťazstvo Slovinska napokon v predĺžení zariadil po 38 sekundách opäť hrdina zápasu Muršak.

Tabuľka B-skupiny:
1. Slovensko 1 1 0 0 0 3:2 3
2. Slovinsko 1 0 1 0 0 3:2 2
3. USA 1 0 0 1 0 2:3 1
4. OŠR 1 0 0 0 1 2:3 0

Hlasy (zdroj: OIS):

Ryan Zapolski (brankár USA): „Myslím si, že sme hrali celkom dobre. Nemôžeme však zahadzovať také príležitosti. Neviem, či by sme mali niečo výrazne zmeniť. Hráme svojím štýlom. Musíme viac bojovať a nájsť cestu, ako streliť viac gólov.“

Jan Muršak (útočník a kapitán Slovinska, strelec dvoch gólov): „Celý tím sa dnes ukázal, hral dobre a bojoval. Som hrdý na svojich chlapcov. Začneme sa teraz sústrediť na ďalší zápas; verme, že môžeme opäť niekoho prekvapiť. Nemyslím si, že sme v úvodných dvoch tretinách hrali zle, mali sme niekoľko dobrých príležitostí. Uvedomili sme si, že musíme trochu dlhšie držať puk. V tretej tretine sme ich prekorčuľovali, mali sme viac energie. Som si istý, že aj Anže Kopitar sledoval náš zápas. Škoda, že tu nemôže byť s nami, je dôležitý člen mužstva. Keď sme boli mladší, nemysleli sme si, že sa niekedy dostaneme na olympiádu, táto pre mňa je druhá. Nevyvíjajú na nás tlak, neočakáva sa od nás mnoho. Nie je však jednoduché proti nám hrať, možno nás trošku podcenili. Moja americká manželka určite držala palce Slovinsku a je rada, že som strelil dva góly.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #americkí hokejisti #slovinskí hokejisti