Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohľadnica z Pjončangu: A víťazom sa stáva - vietor

Vietor zimnej olympiáde nedá pokoj. Doteraz sa v súvislosti s ním spomínali len odklady pretekov a nadávky fanúšikov. Teraz prichádza na rad už aj bezpečnosť účastníkov najväčšieho športového sviatku.

14.02.2018 11:26
ZOH 2018, vietor Foto: ,
Zamestanec počas silného nárazového vetra v mediálnej dedine v juhokórejskom Kangnungu.
debata (1)

Streda bola zatiaľ najkritickejšia. Z tria slovenských medailových adeptiek sa nedostala do hry ani jedna. Oprávnene. Organizátori najprv zrušili ostro sledovaný slalom žien s Petrou Vlhovou a Veronikou Velez-Zuzulovou. Následne prehral boj s vetrom aj vytrvalostný biatlon – s Anastasiou Kuzminovou.

Do tohto okamihu to je v poriadku. Rozhodcovia urobili potrebné úkony, odpískali preteky ešte pred ich začiatkom, aby neohrozili zdravie športovcov. Iná káva s vetrom sa však podávala v prímorskej športovej či mediálnej dedine v Kangnungu. Vyvrátené ploty, spadnuté informačné tabule či stĺpiky informujúce o odchode autobusov, ale aj rozfúkané rohože či naviata zemina vo vchodoch, kde sú ubytovaní účastníci hier.

To tu ešte nebolo. To už si treba dávať pozor aj na to, aby vás neodfúklo, alebo vám na čele nepristál reklamný banner.

V Olympijskom parku zakázali voľný pohyb ľudí a tlačové strediská v improvizovaných stanoch radšej presunuli dovnútra hál a štadiónov. Mobily s kórejskými kartami hlásili výstrahy o nebezpečnom ve­tre.

Zdá sa, že kým sa tento nespratník neutíši, olympiáda v Pjongčangu sa naplno nerozbehne.

Streda, 14. februára na ZOH 2018 Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Záchranári likvidujú škody, ktoré vietor...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #pohľadnica z Pjongčangu