Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie každý deň je nedeľa. P. Fialková: Dlho smutná nebudem

Nie každý deň je nedeľa, platilo aj pre Slovenku Paulínu Fialkovú v stíhacích pretekoch biatlonistiek na ZOH v kórejskom Pjongčangu. Po sympatickom výkone a 11. mieste v šprinte v stíhačke výrazne zlyhala pri streľbe.

12.02.2018 15:15
Fialková Foto: ,
Paulína Fialková na strelnici v stíhacích pretekoch žien na 10 km počas ZOH v Pjongčangu.
debata

Výsledkom bolo až 8 nevydarených výstrelov, po dva na každej zo štyroch položiek. Dvadsaťpäťročná Breznianka v mixzóne neronila slzy. skôr to brala ako zlyhanie, ktoré vo veterných podmienkach môže postihnúť ktorúkoľvek zo súperiek.

„Bola to znova lotéria vo vetre, nedokázala som sa s tým lepšie vyrovnať. Nebudem dlho smutná, dnes sa to asi mohlo stať každému, že takto strelí. Nebolo mi naklonené šťastie,“ uviedla Paulína Fialková a neskôr svoje slová rozmenila na drobnejšie.

Paulína Fialková (11) na trati v stíhacích... Foto: TASR, Michal Svítok
Fialková Paulína Fialková (11) na trati v stíhacích pretekoch žien na 10 km počas ZOH v Pjongčangu.

„Nevedela som zareagovať na vietor, takpovediac vysomáriť sa z tých podmienok. Asi som to mala viac nechať na náhodu. Nie ‚cvakať‘ a zbytočne si lámať hlavu tým, koľko a kedy bude tých cvaknutí.“

Aj v pondelok večer v Biatlonovom centre Alpensia mráz poriadne zachádzal za nechty, teplota vzduchu klesla pod –10 °C..

„Mráz? Už som sa s tým zmierila, nevšímala som si to. Teraz si musím oddýchnuť a skoncentrovať sa na vytrvalostný biatlon. Verím, že tam to už bude menej o vetre,“ povedala P. Fialková, zatiaľ druhá najúspešnejšia Slovenka na biatlone v Alpensii.

Tou najlepšou je, pochopiteľne, Kuzminová. „Strieborná Nasťa? Čo už môžem len povedať, je to fantastické,“ dokončila rozhovor P. Fialková.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Paulína Fialková #Pjongčang 2018