Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohľadnica z Pjongčangu: Odviate vetrom

Neutešený bol pohľad na slovenské biatlonistky v cieli olympijského šprintu. Anastasia Kuzminová sa triasla od zimy, sestry Fialkové drkotali zubami, Terézia Poliaková ani poriadne nevládala rozprávať.

10.02.2018 17:57
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová na trati šprintu v Pjongčangu.
debata (13)

Všetky túžobne čakali na koniec rozhovorov – aby mohli odísť do zaslúženého tepla. A to trénerka Anna Murínová predpovedá, že počas pondelkovej stíhačky bude fúkať ešte o čosi silnejšie. V sobotu bolo na štarte –6,6 °C, ale nárazový vietor pridal pocitovo azda aj ďalších 10 stupňov s mínusovým znamienkom na začiatku.

Medzi skrehnutými novinármi, ale aj fanúšikmi v Biatlonovom centre Alpensia poletovala mrazivým vzduchom nevypovedaná otázka: „Kto rozhodol o tom, že biatlon sa bude na zimnej olympiáde v Pjongčangu bežať v neskorých večerných hodinách? Najmä, keď vietor je tu v tomto ročnom období neobmedzeným vládcom…“

Zrejme všetci sme želali Nasti Kuzminovej medailu zo šprintu. Ak aj nie zavŕšenie bezprecedentného zlatého hetriku, tak aspoň pódium, ktoré by si zaslúžila za skvelé výkony z aktuálnej sezóny.

Trináste miesto sa niekomu môže máliť, ale vietor mal so slovenskou reprezentantkou na strelnici iné plány. A keďže do nich vopred nevidí nik, o dva dni môže byť všetko inak.

Stíhačka je o štyroch streleckých položkách a 53,9 s straty na líderku nie je tak veľa. Nehovoriac o ešte lepšej východiskovej pozícii Paulíny Fialkovej (+50,6).

Vietor, máš sa ešte na čo tešiť! Prvý boj si síce vyhral, zatiaľ však nie celú vojnu, odkazujú najlepšie Slovenky.

Šprint biatlonistiek na ZOH v Pjongčangu Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Anastasia Kuzminová na trati šprintu v Pjongčangu.
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Paulína Fialková #Pjongčang 2018