Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Želanie? Postup do voľných jázd, vravia tanečníci

Najväčšie napätie a vzápätí eufóriu prežíval tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley koncom septembra minulého roku na olympijskej kvalifikácii v nemeckom Oberstdorfe. V nej získal miestenku na olympijskú súťaž do Pjongčangu - pre oboch premiérovú.

07.02.2018 10:00
Myslivečková Csölley Foto: ,
Krasokorčuliarsky tanečný pár Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley pred odchodom na 23. ZOH v juhokórejskom Pjongčangu.
debata

V kalendári mali napísané – buď dovolenka, alebo zimná olympiáda. Vyhralo päť kruhov, po strese, či to vyjde, prišla úľava. A postupne aj zodpovednosť, aby sa pripravili čo najlepšie.

„S účinkovaním pred vyše dvoma týždňami na majstrovstvách Európy v Moskve a so sedemnástym miestom sme boli spokojní. Po nich sme v Miláne dolaďovali formu na Pjongčang. Sme pripravení a tešíme sa,“ vraveli včera obaja pred odletom do olympijského dejiska.

„Zimnú olympiádu vnímam ako odmenu za dllhoročnú prácu a zároveň i zadosťučinenie,“ vraví 27-ročný Bratislavčan. „V Južnej Kórei som už bol na svetovom šampionáte juniorov, organizátori zvládli podujatie na vysokej úrovni, predpokladám, že tak to prinajmenej bude aj teraz. Pociťujem zdravú nervozitu,“ podotkol.

Slovenskí reprezentanti v tancoch Lucie... Foto: TASR/AP, Pavel Golovkin
Rusko SR Krasokorčuľovanie ME tance Slováci Slovenskí reprezentanti v tancoch Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley počas vystúpenia vo voľných tancoch na ME v krasokorčuľovaní v Moskve.

Na čo sa zamerali v tréningu v predchádzajúcich dňoch?

„Jazdy máme rovnaké po celú sezónu, sústredili sme sa na technickú stránku a na krátky program. Z neho by sme chceli postúpiť do voľných jázd. Pre nás to znamená, aby sme z technickej stránky nestratili body a kraťas predviedli stopercentne. Verím, že lepšie než v Moskve. Pani trénerka od nás žiada maximum, vie, že príprava bola dobrá, dostala z nás, čo chcela. Najdôležitejšie je, aby sme to aj predviedli a postúpili do finále. Dúfam, že si nájdeme čas a stihneme si niečo pozrieť z iných športov. Teším sa na všetkých športovcov, doteraz sme sa pohybovali len medzi krasokorčuliarmi.“

Lucie Myslivečková už vlastne ukončila kariéru a začala trénovať, keď sa jej ozval Lukáš – po tom, čo jeho talianska partnerka Federica Testová prekvapujúco oznámila, že končí.

„Našla som novú motiváciu. Dočkala som sa toho, po čom som túžila. V Moskve sme odjazdili maximum, na čo sme mali. Pocitovo sme považovali naše výkony za lepšie ako v olympijskej kvalifikácii. Operované rameno je v pohode, posilňujem ho. Krátky program bude z nášho pohľadu kľúčový, preto sme vstrebávali do tela všetky najdôležitejšie prvky, z povinnej časti najmä rumbu. Na každom podujatí by sme chceli byť lepší než na predchádzajúcom,“ vravela Myslivečková a pokračovala:

„Tým, že olympijská súťaž je raz za štyri roky, je predsa iná než ostatné, hoci som si to nepripúšťala. Mojím suvenírom bude celistvá spomienka na Pjongčang – od slávnostného ceremoniálu až po záverečný. Veľmi sa teším na atmosféru v olympijskej dedine. Ak by to bolo možné, rada by som šla povzbudiť rýchlokorčuliarku Martinu Sáblíkovú, aj hokejistov. Zaujímavý je aj slopestyle, bavia ma skoky na lyžiach.“

Slovenskí reprezentanti v tancoch Lucie... Foto: TASR/AP, Pavel Golovkin
Rusko SR Krasokorčuľovanie ME tance Slováci Slovenskí reprezentanti v tancoch Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley počas vystúpenia vo voľných tancoch na ME v krasokorčuľovaní v Moskve.

Teoreticky je o olympiádach podkutá. „Písala som o nich diplomovú prácu na tému: Olympijské hry a médiá v 21. storočí,“ prezradí.

K čomu dospela?

„Ušľachtilé idey fair play baróna Coubertina akoby každými Hrami ustupovali do úzadia. Teším sa, že budem môcť konfrontovať moje zistenia so skutočnosťou. Diplomovku som písala v období, keď som si myslela, že súťažiť pod piatimi kruhmi už nebudem. Možno v tejto téme budem pokračovať,“ naznačí.

A čo ďalšie pokračovanie tanečného páru Myslivečková, Csölley? „Povedali sme si, že po olympijskej súťaži si povieme, ako ďalej.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Csölley #Pjongčang 2018 #Lucie Myslivečková