Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay so Šatanom privítali oklieštenú zostavu. Hráčom určia, kto bude spolu bývať

Iba dve tretiny kádra v utorok odletia do dejiska Hier. Na pondelňajšom zraze hokejovej reprezentácie pred zimnými olympijskými hrami sa v Bratislave objavilo iba 17 hráčov. Hlavný tréner Craig Ramsay na popoludňajšom tréningu nemohol počítať s legionármi z českej ligy.

05.02.2018 18:33
Craig Ramsay, Foto: ,
Slovenskí hokejisti počúvajú pokyny trénera Craiga Ramsayho.
debata

„Nebolo to také dobré, ako som dúfal. Mali sme málo hráčov, iba troch obrancov, ktorí boli schopní korčuľovať,“ povzdychol si kanadský tréner. „Bolo však skvelé chlapcov vidieť. Všetci sa tešia a majú aj stres. Keď ide o zápasy, bývam nervózny stále. Aj po 50 rokoch v hokejovom svete chcem byť stále úspešný.“

Ramsaymu v kádri chýbali brankár Patrik Rybár, obrancovia Dominik Graňák, Marek Ďaloga, Juraj Valach, Peter Čerešňák a útočníci Martin Bakoš, Lukáš Cingeľ a Tomáš Marcinko. Na bratislavskom ľade sa neobjavil ani obranca Vítkovíc Ivan Baranka.

„Ivan Baranka má chrípku. Náš lekár sa snaží ho dať čo najskôr dokopy. Z 14 hráčov z českej ligy tu bola polovica. Druhá hrá ligové zápasy. Verím, že chlapci sa k tímu pripoja zdraví a nebudeme musieť do tímu zasahovať,“ zaželal si generálny manažér Miroslav Šatan.

Väčšia časť výpravy hokejistov do Pjongčangu odletí v utorok. Spomínaná sedmička z českých klubov odletí do dejiska ZOH 2018 v stredu. Šatan s Ramsaym si pre hráčov pripravili zaujímavú novinku.

Posledný tréning hokejistov pred odletom na ZOH Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Ján Laco na reprezentačnom tréningu.

„Dohodli sme sa s trénerom, že hráčom určíme, kto bude spolu bývať v izbe. Keď som hrával v NHL, zažil som, že niektorí tréneri určili hráčom aj miesta v šatni. Chceme dať dokopy nejaké dvojice hráčov, ktoré sa menej poznajú. Veríme, že to pomôže k lepším výkonom,“ prezradil Šatan.

Otázku kapitána budú skúsený kanadský tréner a líder majstrov sveta z roku 2002 riešiť až v dejisku Hier.

„Rád by som videl biatlon. Verím, že tam pôjdeme ako skupina a budeme fandiť našim dievčatám,“ ozrejmil Ramsay. „Teším sa, že uvidím celú olympiádu a nebudem mať stres z toho, ako budem hrať,“ vtipkoval Šatan.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018 #Craig Ramsay