Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf MOV ostro kritizuje arbitrážny súd. Stratí dôveryhodnosť, varuje Bach

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach v nedeľu vyzval na štrukturálne reformy v Športovom arbitrážnom súde (CAS). Šéf MOV vyjadril nesúhlas a prekvapenie v nadväznosti na rozhodnutie CAS, ktorý zrušil doživotné olympijské tresty 28 ruským športovcom.

04.02.2018 12:00
Thomas Bach Foto: ,
Šéf MOV Thomas Bach v Pjongčangu.
debata (46)

„Nemôžeme sa dostať do situácie, keď bude CAS vystavený riziku, že stratí svoju dôveryhodnosť u športovcov,“ povedal Bach novinárom v Pjongčangu. Šéf MOV priletel do dejiska ZOH 2018 minulý týždeň.

CAS vo štvrtok kompletne zrušil doživotné olympijské tresty 28 ruským športovcom, ďalším jedenástim ich pritom obmedzil iba na ZOH v Pjongčangu. „Prekvapilo nás to,“ povedal Bach. MOV sa môže odvolať proti rozsudku prostredníctvom švajčiarskych občianskych súdov, ale počká si na zdôvodnenie rozhodnutia CAS.

„Toto rozhodnutie je veľmi prekvapujúce a nesúhlasné. Nikdy by sme si nemysleli, že CAS tak rozhodne,“ vyhlásil Bach a dodal: „Zatiaľ poznáme iba pár dôvodov, ktoré sme dostali v tlačovej správe, pretože CAS doteraz nebol schopný vydať celú správu. Tlačíme, aby sa proces urýchlil.“

Exekutíva MOV diskutovala o probléme v sobotu a nedeľu. „Domnievame sa, že toto rozhodnutie poukazuje na naliehavú potrebu reformy vo vnútornej štruktúre CAS, aby lepšie riadila kvalitu a súdržnosť svojej jurisdikcie,“ citovala Bacha agentúra DPA.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Thomas Bach #Športový arbitrážny súd #Medzinárodný olympijský výbor