Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Putin vyprevádzal olympionikov. Dacjuk mu dal tričko: Rusko v našom srdci

Prezident Ruska Vladimir Putin povedal športovcom jeho krajiny, aby zabudli na dopingové škandály počas súťaženia na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu.

31.01.2018 16:16
Vladimir Putin, ruský olympijský tím Foto: ,
Vladimir Putin vyprevádzal olypmpijský tím do Pjongčangu.
debata (20)

„Prajem si, aby ste nerozmýšľali nad niečím, čo nedávno sprevádzalo vašu prípravu na tieto olympijské hry,“ povedal Putin v stredu v Moskve na stretnutí so športovcami vo svojej prezidentskej rezidencii mimo Moskvy. Dodal, že dúfa, že sa sústredia na športovú súťaž, pretože ako obvykle, budú za nimi stáť stovky, tisícky, milióny fanúšikov, ktorí ich milujú a dúfajú v ich výhru.

Kým športovci mali oblečené svoje „neutrálne“ olympijské oblečenie bez ruskej vlajky – šedé pre mužov, červené pre ženy – podujatie bolo plné vlasteneckých gest. Hokejisti Pavel Daciuk a Iľja Kovaľčuk venovali Putinovi ruské tričko s jeho menom a podpismi hráčov so sloganom „Rusko v našom srdci“.

Viacerí športovci nechali odhalené svoje bundy, aby pod nimi ukázali košele s ruskou vlajkou. Ruskí športovci sa nebudú môcť prezentovať v Pjongčangu ruskou vlajkou ani oslavovať s vlajkou od fanúšikov. V prípade víťazstva im zahrajú olympijskú hymnu.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Pjongčang 2018 #ruský doping