Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan pôjde do Pjongčangu pokojný, Ramsay si chce pozrieť biatlon

S podstatne menšou batožinou, ako v minulosti, pocestuje na zimnú olympiádu Miroslav Šatan. Dlhoročný kapitán hokejovej reprezentácie bude znovu dohliadať na mužstvo. Tentokrát však nie z ľadu či striedačky, ale z tribúny - z pozície generálneho manažéra.

30.01.2018 19:08
SR ZOH2018 Prezident Sľub Výprava BAX Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay si preberá dekrét z rúk prezidenta SR Andreja Kisku počas sľubu slovenskej olympijskej a paralympiskej výpravy pred odchodom do Pjongčangu.
debata (2)

„Budem mať menší stres ako v minulosti. Ako hráč som sa musel pripravovať na tréningu či stravovaním sa, nervozita bola omnoho väčšia. Do Pjongčangu idem úplne pokojný. Verím, že nám hráči vrátia nomináciu výkonmi na ľade,“ opísal svoje pocity Šatan na utorkovom sľube olympionikov u prezidenta SR Andreja Kisku.

„Robím hokej už dlho, ale aj tak budem nervózny. Do každého zápasu pôjdeme s ambíciou zvíťaziť,“ doplnil kouč hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.

Šatan by rád šiel podporiť aj ostatných slovenských športovcov. „Verím, že tam nebude veľká kolízia termínov. Rád by som videl v akcii naše želiezka v ohni, ktoré môžu získať medaily.“

Sľub olympionikov u prezidenta Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Slovenskí olympionici v spoločnosti prezidenta...

Nepáči sa mu rozhodnutie Medzinárodnej antidopingovej agentúry (WADA) ani Medzinárodného olympijského výboru (MOV) o treste pre ruských športovcov.

„V ostatnom čase prichádza množstvo čudných rozhodnutí. Bolo by dobré, keby v budúcnosti prestali kvôli vinníkom trpieť aj tí, ktorí nikdy nemali dočinenie s dopingom. Nemali by sa trestať nevinní. Je to na škodu veci,“ dodal Šatan.

Nakoľko sa v utorok odohralo kompletné kolo slovenskej i českej ligy, z tímu hokejistov sa na sľube zúčastnil jediný hráč – Michal Čajkovský.

„Je to výnimočný okamih. Som veľmi rád, že môžem svoju krajinu reprezentovať na olympiáde. Verím, že budeme úspešný kolektív. Našťastie, máme na začiatku Rusov. Od nich sa odpichneme ďalej. Čo sa týka ostatných športových disciplín, chcel by som si pozrieť čo najviac športov, v ktorých máme zastúpenie,“ doplnil bek ruského Jekaterinburgu.

Ramsay chce stihnúť biatlon

Hokejový tréner Craig Ramsay sa na utorkovom sľube slovenských olympionikov musel cítiť trochu zvláštne, ale podľa vlastných slov mu bolo dobre. Šesťsesiatšesťročný Kanaďan o niekoľko dní po prvý raz zažije atmosféru zimných olympijských hier a navyše ako tréner slovenského národného tímu.

„Čo môžem k tomu povedať? Veľmi si to vážim. Keď som pred 60 rokmi ako chlapec začínal s hokejom, rozhodne som neplánoval, že sa raz dostanem na olympiádu a už vôbec nie, že tam budem trénovať Slovensko,“ zasmial sa Ramsay.

K svojim dojmom zo sľubu povedal: „Cítim sa úžasne, keď vidím okolo seba toľko milých mladých ľudí a dobrých športovcov.“

Miroslav Šatan a kouč SR Craig Ramsay. Foto: Ivan Majerský, Pravda
hokej, reprezentacia, Graig Ramsay, Satan, Miroslav Šatan a kouč SR Craig Ramsay.

Rodák z Westonu v kanadskom Ontáriu už o niekoľko dní povedie slovenský tím v Pjongčangu proti výberom USA, Slovinska a Olympijským športovcom z Ruska (OŠR). Na slávnostnom sľube sa z jeho tímu objavil len obranca Michal Čajkovský z ruského Jekaterinburgu, členovia realizačného tímu tam boli takmer všetci.

Ramsay odpovedal aj na otázku, či bude mať počas Hier v Pjongčangu čas aj na niečo iné ako vymýšľanie hokejovej taktiky a prípravy svojho tímu na dôležité zápasy.

„Rád by som sa stretol s viacerými slovenskými športovcami a verím, že by sme si mohli pozrieť aspoň nejakú súťaž, napríklad v biatlone. Doteraz som ho videl iba v televízii a Slovensko má práve v biatlone športovkyňu svetového mena. Samozrejme, práce okolo hokejového mužstva bude veľa nielen počas zápasov, ale aj pred nimi a po nich.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Pjongčang 2018 #Craig Ramsay