Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zbytočná kauza. Šatan: Országha sme mali vyriešiť bez zraku verejnosti

Našli kompromis. Hokejové kluby odsúhlasili presun troch tipsportligových kôl. Banská Bystrica pustí Vladimíra Országha na olympiádu.

25.01.2018 16:07
Craig Ramsay Foto: ,
Zľava: Generálny manažér Miroslav Šatan, hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay a asistent trénera Vladimír Országh.
debata

Zbytočná kauza okolo (ne)uvoľnenia trénera Banskobystričanov do Pjongčangu má šťastný koniec. Ako vopred avizovali, kluby najvyššej súťaže pristúpili k riešeniu, ktoré už v pondelok navrhla trojica Martin Kohút (prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja), Miroslav Šatan (generálny manažér reprezentácií) a Richard Lintner (šéf Pro-hokeja).

Vnímali vážnosť situácie

„Ukázalo sa, že problémy sa dajú vyriešiť. Našli sme spoločnú reč. Od začiatku sme komunikovali o preložení troch kôl, takže s riešením sme spokojní. Ak nebudú naši hokejisti hrať na olympijskom turnaji finále, vrátia sa 24. februára a na druhý deň je 50. kolo. Preto šlo len o tri zápasy počas olympiády,“ reagoval riaditeľ Banskej Bystrice Michal Longauer.

Banskobystričanom vypomôže počas neprítomnosti Országha na lavičke aj Michal Handzuš, ktorý si odložil na neskôr už dlhšie naplánovanú operáciu zápästia.

„V mene slovenských hokejových fanúšikov sa chcem poďakovať výkonnému výboru SZĽH aj zástupcom Pro-Hokeja a všetkých klubov, ktoré sa zúčastnili mimoriadneho zasadania. Urobili rozhodnutie v prospech slovenského hokeja,“ konštatoval Šatan.

Nepríjemnú situáciu z predošlých dní prirovnal k okamihom na ľade. „Niektoré veci sme určite mohli riešiť predvídavejšie a menej pred zrakom verejnosti. Aj v zápase sa však stáva, že niekto urobí chybu a niekto iný ju potom musí napraviť. Všetci vnímali vážnosť situácie a nutnosť nájsť spoločné riešenie pre dobro slovenského hokeja,“ doplnil bývalý reprezentačný kapitán.

Zatrhli zmenu prestupového obdobia

Jedno kolo (47.) sa predohrá ešte v januári, dve (48. a 49.) sa presunú na neskorší termín.

„Vrcholový hokej prináša rôzne situácie, ktoré treba riešiť. Ukázalo sa, že aj najkomplikovanejšie témy vieme spoločnou diskusiou a záujmom vyriešiť. Aj v budúcnosti vyvstanú nejaké témy a za Pro-Hokej môžem sľúbiť, že sa k nim budeme stavať čo najkonštruktív­nejšie v záujme všetkých,“ uviedol Lintner.

Mimoriadny výkonný výbor SZĽH sa rozhodol zrušiť posun prestupového termínu. „Prišli sme k názoru, že všetky termíny zostávajú tak, ako boli prijaté na kongrese. Prestupový termín sa teda nemení, končí sa 31. januára,“ vysvetlil Kohút, ktorý sa vyjadril aj k vyriešeniu problému s asistentom trénera Országhom:

„V minulosti bolo v slovenskom hokeji veľa sporov, ktoré šli do vzduchoprázdna. Teraz sme však problém vyriešili konsenzom ľudí, ktorí majú v slovenskom hokeji čo povedať.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #Pjongčang 2018