Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ďalšia olympijská miestenka pre Slovensko. Istotu má aj Medlová

Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová nenastúpila na piatkové finále slopestyle na pretekoch Svetového pohára v americkom stredisku Snowmass. Už účasťou vo finálovej osmičke si však podľa predsedu Úseku snoubordingu Slovenskej lyžiarskej asociácie (ÚS SLA) Mareka Hliničana definitívne vybojovala miestenku na ZOH 2018.

12.01.2018 20:27
Medlová Foto: ,
Klaudia Medlová chce na olympiáde v Pjongčangu oprášiť skok Frontside Double Cork 1080.
debata

V Pjongčangu sa 24-ročná Liptáčka predstaví v oboch freestyleových disciplínach – slopestyle a Big Air.

„Na tréningu Klaudia spadla a preto sa z preventívnych dôvodov rozhodla vo finále neštartovať, ale nejde o nič vážne. Na základe postavenia v redukovanom poradí pretekárok si už s definitívnou platnosťou zaistila účasť na olympiáde v oboch disciplínach. Veľmi sa tomu tešíme, žiaľ, viac miesteniek sa nám nepodarilo získať. V hre bol mladý Samuel Jaroš, ktorý sa však zranil a prišiel o možnosť zabojovať o štart pod piatimi kruhmi,“ povedal pre TASR Hliničan.

Zverenku trénera Mateja Matysa čaká olympijská premiéra. O účasť na ZOH bojovala aj pred štyrmi rokmi, do Soči sa však napokon nekvalifikovala. Generálkou pred ZOH budú pre Medlovú prestížne pozvánkové preteky X Games, ktoré sa konajú v coloradskom Aspene na konci januára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Klaudia Medlová #snoubording #Pjongčang 2018