Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federácia bobistov nepotrestá Rusov. Konanie MOV nebolo spravodlivé, tvrdí

Medzinárodná federácia bobistov a skeletonistov (IBSF) nepotrestá Rusov Alexandra Zubkova a Alexandra Tretiakova, ktorých diskvalifikoval Medzinárodný olympijský výbor kvôli dopingovej kauze z OH 2014 v Soči.

20.12.2017 11:14
Alexander Zubkov Foto: ,
Alexander Zubkov sa teší zo zlatej medaily v Soči, o ktorú neskôr prišiel.
debata (16)

Federácia, ktorá už skôr zrušila predbežný zákaz štartu pre deväť ruských pretekárov vrátane oboch menovaných olympijských víťazov, sa odvolá na Športový arbitrážny súd (CAS).

Trojčlenná vyšetrovacia komisia dospela k záveru, že verdikt v prípade Zubkova a Tretiakova nebol spravodlivý, pretože svedectvo kľúčového svedka a bývalého riaditeľa moskovského antidopingového laboratória Grigorija Rodčenkova nespĺňa všetky náležitosti podľa medzinárodného prá­va.

Dvojnásobný víťaz zo súťaží bobistov Zubkov po Hrách v Soči ukončil kariéru a teraz je predsedom ruského zväzu. Tretiakov v domácom koryte ovládol preteky skeletonistov.

Výkonný výbor MOV na základe záverov dvoch komisií, ktoré preverovali podozrenie zo štátom riadeného dopingu v Rusku a individuálne prípady podvodov pri Hrách v Soči, doživotne diskvalifikoval 32 ruských športovcov. Rusko vylúčili z najbližších zimných Hier v Pjongčangu, vybraní športovci však môžu v Kórei štartovať pod neutrálnou vlajkou.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Zubkov #Rusko na ZOH #Alexander Tretiakov