Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruský vlajkonosič mal v moči príliš veľa soli. Usvedčili ho i poškriabané fľašky

Olympijský disciplinárny panel tvrdí, že "silný" dôkazový materiál usvedčil ruského zlatého medailistu v boboch Alexandra Zubkova z dopingového podvodu na zimných olympijských hrách 2014 v Soči.

07.12.2017 15:20
Alexander Zubkov Foto: ,
Doživotným vylúčením z olympijského hnutia potrestali aj prezidenta Ruskej bobovej federácie (RBF) Alexandra Zubkova. Ten v Soči získal dve zlaté medaily a počas otváracieho ceremoniálu niesol ruskú vlajku.
debata (203)

Rozhodnutie, ktoré v plnom znení uverejnil vo štvrtok 24. novembra disciplinárny panel Medzinárodného olympijského výboru (MOV), ktorému predsedal Denis Oswald, doživotne dištancoval Zubkova z olympiád.

Verdikty stanovili, že jedna vzorka mala „abnormálne vysokú hladinu soli“ a dvoma poškriabanými fľašami bolo manipulované. Pracovníci laboratória pridali soľ, aby vyčistili skladovaný moč, ktorý bol vymenený za steroidné vzorky počas hier.

Panel hovorí, že podobné dôkazy existujú aj v ďalších siedmich prípadoch ruských bobových tímov v Soči. Zubkov, ktorý niesol ruskú vlajku na slávnostnom otvorení olympiády v Soči, sa odvolal na Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne.

203 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Zubkov #Pjongčang 2018 #ruský doping