Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdna bežkyňa Johaugová príde o Pjongčang. Pre steroid z krému na pery

Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová, bývalá olympijská víťazka, s definitívnou platnosťou prišla o účasť na olympijských hrách 2018 v Pjongčangu.

22.08.2017 13:10
Therese Johaugová Foto: ,
Therese Johaugová na jednom z pojednávaní v januári 2017.
debata (4)

Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne v odvolacom konaní rozhodol, že si musí odpykať 18-mesačný trest za doping. Konečný verdikt oznámil v utorok.

Johaugová dostala od Nórskej antidopingovej agentúry za pozitívny test na steroid clostebol dištanc na 13 mesiacov, ktorý jej uplynie v novembri. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) ho však považovala za nedostatočný.

Preto sa obrátila na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne, aby rozhodol o „spravodlivej“ výške trestu. FIS argumentovala, že 13-mesačný zákaz je v Johaugovej prípade „na spodnej hranici rozsahu primeraných sankcií“.

Sedemnásobná majsterka sveta a držiteľka medailového kompletu zo ZOH sa dopustila prehrešku na vysokohorskom sústredenia v Taliansku 16. septembra 2016 s krémom na pery, ktorý obsahoval spomenutú zakázanú látku. Údajne jej ho omylom poskytol lekár reprezentačného tímu Fredrik Bendiksen, ktorý vzal vinu na seba a neskôr abdikoval.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Therese Johaugová #Pjongčang 2018