Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Jágr: Bola to najlepšia olympiáda, ale zbieral som tu iba skúsenosti

Jaromír Jágr nemá obavy, že by mu pre zvyšok sezóny NHL neostávalo dosť síl kvôli účasti na olympijskom turnaji v Soči. Štyridsaťdvaročný český hokejista naopak berie ako výhodu, že počas dlhej pauzy v zámorskej súťaži mohol hrať zápasy.

25.02.2014 21:28
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr na olympijských hrách v Soči.
debata

„Necítim sa úplne najlepšie vzhľadom na to, že som nebol štyri dni na ľade, ale inak by som na tom mal byť skvele,“ povedal Jágr denníku Star – Ledger po pondelkovom tréningu New Jersey.

„Naozaj si myslím, že olympiáda bude mojou výhodou, pretože hrať také zápasy je pre mňa lepšie, ako keď ostatní chalani odpočívali. To je môj názor,“ vyhlásil Jágr, ktorý jasne dominuje kanadskému bodovaniu Devils.

New Jersey malo v Soči ešte Patrika Eliáša, obrancu Marka Židlického a švajčiarskeho útočníka Damiena Brunnera.

Jágr vraj od stredajšieho vyradenia vo štvrťfinále s USA nerobil vôbec nič. „Možno som mal a dnes by to bolo lepšie. Ale chcel som si dať aspoň trochu pauzu. Ako som povedal už predtým – verím, že druhá polovica sezóny bude pre mňa lepšia ako tá prvá. Určite nebudem nijako zvlášť unavený,“ uviedol Jágr, aj keď priznal, že turnaj s našlapaným programom zápasov bol náročný.

Počas zápasov v Soči si nechával priamo na striedačke masírovať nohy. „Ale nebolo to preto, že by som mal kŕče. Maséri sa nudili, tak bolo potrebné ich zamestnať,“ vysvetlil po svojom Jágr.

Bol rád, že sa kompletné kvarteto New Jersey vrátilo bez zranení, len Eliáš v Soči bojoval s chorobou. „Nie každý mal ale to šťastie,“ povedal Jágr. Ocenil, ako sa Rusi s usporiadaním ZOH vysporiadali. „Pre mňa to bola po organizačnej stránke najlepšia olympiáda, na ktorej som bol,“ uviedol šampión z Nagana 1998 a účastník piatich olympijských turnajov.

Dokáže si aspoň predstaviť, že by hral aj za štyri roky v Pchjongčchangu, keď bude mať 46 rokov? „Tu (v Soči) som bol len zbierať skúsenosti, aby som bol v roku 2018 na vrchole. A potom v roku 2022 budem aspoň v štvrtej formácii,“ smial sa Jágr.

V skutočnosti zatiaľ nevie ani to, ako bude vyzerať jeho ďalšia sezóna a či zostane v NHL. „Najskôr musím dokončiť túto, snáď aj vrátane play off a v ňom niečo uhráme. Mám taký pocit, že máme dosť dobrý tím na to, aby sme narobili trocha rozruchu. Boli sme schopní odohrať vyrovnané zápasy s najlepšími tímami z našej konferencie,“ pripomenul Jágr, ktorého klub však v súčasnosti stráca na účasť v play-off tri body.

„Keď sa tam potom ale dostanete, tak nikdy neviete. So spôsobom našej obrany by sme mohli veľa tímov zaskočiť,“ domnieva sa Jágr.

Devils podľa jeho názoru potrebujú zlepšiť produktivitu. „Brankári sú úžasní, bolo by dobré sa držať aj rovnako dobrej defenzívy, len by to chcelo pridať v niektorých zápasoch ten jeden dôležitý gól navyše. Ten gól, ktorý rozhodne, pretože z remíz potom budú výhry. A keď sa pozriete na naše zápasy, tak všetky sú veľmi tesné,“ uviedol Jágr.

O tom, že by rovnako ako pred rokom, kedy odišiel z Dallasu do Bostonu, mohol pred koncom základnej časti zmeniť pôsobisko, vôbec nerozmýšľa. „To je tá posledná vec, na ktorú myslím. Ale nemám nad tým žiadnu kontrolu. Nemám v zmluve klauzulu o nemožnosti výmeny inde. A v tomto ohľade som možno jediný,“ dodal s nadsádzkou Jágr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Soči 2014