Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český hokej mení trénera. Hadamczik rezignoval

Tréner českej hokejovej reprezentácie Alois Hadamczik v Hitrádiu Orion oznámil, že po šiestom mieste na zimných olympijských hrách v Soči končí vo svojej funkcii.

24.02.2014 15:18
Alois Hadamczik Foto: ,
Alois Hadamczik so svojimi zverencami na českej lavičke.
debata (3)

Informoval o tom server iDnes.cz. Výber ČR stroskotal vo štvrťfinále turnaja na USA 2:5, Hadamczik sa ocitol pod paľbou kritiky.

„Tento tím som vybral a zodpovedám zaň. Rovnako aj za výsledky. Nevidím však dôvod, aby som vo chvíli, keď prehráme s USA, uvažoval o rezignácii alebo zotrvaní pri tíme. S konečným výsledkom nemôžeme byť spokojní. Okrem prvej polovice zápasu so Švédskom však mužstvo pracovalo dobre,“ povedal Hadamczik.

V českej verejnosti i hokejových kruhoch sa diskutuje o jeho nástupcoch. Verejnosť by si želala na trénerskej stoličke súčasného kormidelníka slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjtka, ten však s veľkou pravdepodobnosťou zostane naďalej pri slovenskom tíme.

Okrem Vůjtka sa spomínajú aj Josef Jandač zo Sparty Praha, Vladimír Růžička zo Slavie Praha či Miloš Říha z Omska. Všetci sú však zmluvne viazaní vo svojich kluboch.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #Alois Hadamczik