Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zubkov lídrom pretekov štvorbobov, Jagnešák 26.

Prvú polovicu dvojdňovej súťaže štvorsedadlových bobov na zimných olympijských hrách v Soči zvládla najlepšie elitná ruská posádka v zložení Alexandr Zubkov, Alexej Negodajlo, Dmitrij Trunenkov, Alexej Vojevoda.

22.02.2014 20:55 , aktualizované: 22:18
štvorboby, Slovensko Foto: ,
Slovenské štvorboby v akcii.
debata

Domáci reprezentanti dosiahli v sobotu na úvod pretekov najlepší čas 54,82 s, ale potom až štvrtý, a tak ich náskok pred najbližšími prenasledovateľmi predstavuje len štyri stotiny sekundy. Z 5. na 2. priečku sa vďaka najrýchlejšej druhej jazde vyšvihli Lotyši s pilotom Oskarsom Melbardisom. Tretie je kvarteto Nemecka I pilotované celkovým víťazom seriálu Svetového pohára 2013/2014 Maximilianom Arndtom (+0,16). Posádke USA I vedenej obhajcom olympijského zlata spred štyroch rokov Stevenom Holcombom patrí zatiaľ 4. pozícia (+0,17).

Pilot slovenských štvorbobov Milan Jagnešák nie je spokojný s umiestnením po prvom dni olympijskej súťaže v Soči. Posádka Milan Jagnešák, Petr Nárovec (v zostave nahradil chorého Martina Tešoviča), Lukáš Kožienka a Juraj Mokráš dosiahla časy 56,56 a 56,37 s, čo boli 27. a 25. najlepší výkon v jednotlivých sobotňajších jazdách. V súčte to stačí priebežne na 26. miesto s odstupom 2,74 s za vedúcimi Rusmi a len teoretickou nádejou na účasť vo finálovej jazde.

„Pre chorobu prišlo k zmene posádky. V tomto zložení sme štartovali na veľkých pretekoch prvýkrát. Dosť sme na sebe pracovali, ubíjalo nás dlhé čakanie na preteky. Na tejto dráhe mi chýba súťaž dvojbobov i októbrové tréningy, na ktoré sme nemohli prísť pre finančné problémy. Na tréningoch som sa dosť trápil, nejde mi dobre prejazd z piatej do šiestej zákruty, kde trocha strácame. Nie sme spokojní, lebo sme sa chceli dostať do veľkého finále,“ povedal Milan Jagnešák.

Slovákov v sobotňajšom výkone limitoval zdravotný stav. Pilot i brzdár Juraj Mokráš sa necítia zdravotne v poriadku. Pre problémy vypadol z posádky Martin Tešovič, ktorý má na svojom konte už aj štarty vo vzpieraní na letných olympijských hrách. Trápila ho choroba, navyše na tréningoch si poranil brušné svalstvo a v olympijskej súťaži v areáli Sanki v Červenej Poľane nemohol nastúpiť. V posádke ho nahradil Petr Nárovec. „Martin ochorel, jeho stav sa zo dňa na deň zhoršoval. Choroba potom postihla aj Mokráša. Museli sme ich izolovať. Je mi ľúto, že práve Martin nemohol byť s nami v boboch. Za posledných šesť rokov urobil pre tento šport veľmi veľa a zaslúžil si vychutnávať pocit z jazdy,“ doplnil.

Na tridsať štvorbobov čaká pokračovanie pretekov v areáli Sanki v nedeľu od 10.30 h SEČ.

Výsledky – štvorboby: muži (poradie po druhej z celkovo štyroch jázd): 1. Rusko I (Zubkov, Negodajlo, Trunenkov, Vojevoda) 1:50,19 min, 2. Lotyšsko I (Melbardis, Dreiškens, Vilkaste, Strenga) 1:50,23, 3. Nemecko I (Arndt, Hübenbecker, Rödiger, Putze) 1:50,35, 4. USA I (Holcomb, Tomasevicz, Langton, Fogt) 1:50,36, 5. Nemecko III (Florschütz, Bluhm, Kuske, Poser) 1:50,48, 6. Rusko II (Kasjanov, Chuzin, Belugin, Puškarev) 1:50,52, 7. Veľká Británia I (Jackson, Benson, Tasker, Fearon) 1:50,53, 8. Švajčiarsko I (Hefti, A. Baumann, Egger, Lamparter) 1:50,55, … 26. Slovensko (Jagnešák, Nárovec, Kožienka, Mokráš) 1:52,93

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Milan Jagnešák #štvorboby