Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slováci vztyčovali vlajku v olympijskej dedine. Boli najpočetnejší i najhlučnejší

V olympijskej horskej dedine nad Soči už veje aj slovenská vlajka. Na akte slávnostného vztyčovania bolo v stredu napoludnie prítomných približne 50 členov zo slovenskej olympijskej výpravy.

05.02.2014 11:15
Soči, olympijská výprava Foto: ,
Na akte vztyčovania vlajky bolo prítomných približne 50 členov zo slovenskej olympijskej výpravy.
debata (1)

Nechýbali biatlonisti, zjazdári, sánkari aj jedna akrobatka na lyžiach. „Neboli tam bobisti, ktorí len v noci docestovali a majú pred sebou prvý tréning a chýbali aj bežci na lyžiach a biatlonistky, ktorým to tiež kolidovalo s tréningami,“ informoval hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy na ZOH 2014 Ľubomír Souček.

Slováci sa pri vztyčovaní vlajky dostali do jednej skupiny spoločne s Bielorusmi, Dánmi a Maročanmi. Vedúca slovenskej výpravy Jana Gantnerová odovzdala starostke horskej dediny dar – štylizované olympijské kruhy rôznej veľkosti a rozličných farieb na sklenenom podstavci. V slnečnom, ale mrazivom počasí si Slováci malú slávnosť pekne užili.

„Naša výprava bola najpočetnejšia aj najhlučnejšia. Pri vztýčení vlajky zaznela slovenská hymna a potom sa tí, ktorí odovzdávali darček, išli podpísať na Múr olympijského prímeria. Okrem Gantnerovej to bol z našej výpravy aj biatlonista Paľo Hurajt. Múr olympijského prímeria je miesto, ktoré zriadili v každej olympijskej dedine na základe rezolúcie Organizácie Spojených národov,“ doplnil postrehy Ľ. Souček.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #olympijská dedina #slovenská olympijská výprava