Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Soči napokon Simančíková, rozhodli stotiny

Slovensko bude na zimných olympijských hrách v Soči (7. - 23. februára) zastupovať v krasokorčuliarskej súťaži žien Monika Simančíková.

23.01.2014 13:37
Monika Simančíková Foto: ,
Monika Simančíková.
debata

Výkonný výbor Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu uprednostnil nomináciu osemnásťročnej Piešťanky pred Nicole Rajičovou. Simančíková vlani na majstrovstvách sveta v Londone vybojovala pre Slovensko jednu miestenku do súťaže žien.

Ani jedna zo slovenských krasokorčuliarok nesplnila v novembri všetky stanovené kritériá pre účasť na zimných olympijských hrách. Na majstrovstvách Európy v Budapešti minulý týždeň dostala Rajičová ako víťazka internej kvalifikácie možnosť vybojovať si definitívne nomináciu do Soči. V krátkom programe prekvapila a skončila štrnásta, voľná jazda jej však nevyšla a padla na sedemnástu priečku. Navyše, získala v ňom technické skóre 35,76, čo je o 24 stotín menej, ako vyžadovali kritériá zväzu. Rajičová síce štyrikrát dosiahla v sezóne lepší bodový zisk, ako je Simančíkovej maximum v sezóne, napokon sa však musí uspokojiť s pozíciou náhradníčky.

„Na výkonnom výbore si každá členka povedala svoj názor a diskusiou sme prišli k spoločnému záveru. Rajičovej výkon na majstrovstvách Európy poznačila nervozita. Zmenu v nominácii sme nahlásili vo štvrtok už aj na Slovenský olympijský výbor. Od jeho predstaviteľov máme informácie, že ju budú akceptovať. Od mamy Moniky Simančíkovej máme informácie, že jej dcéra už naplno trénuje a pripravuje sa,“ povedala pre agentúru SITA predsedníčka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková.

Zmenou krasokorčuliarskej nominácie, v ktorej podmienečne figurovala ako účastníčka Rajičová a ako náhradníčka Simančíková, sa bude zaoberať výkonný výbor Slovenského olympijského výboru na svojom pondelkovom zasadnutí. Rajičová podľa záverov VV SKrZ pocestuje na marcové majstrovstvá sveta do japonskej Saitamy.

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Nicole Rajičová #Monika Simančíková