Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rajičová verzus Simančíková. Fakty sú jasné, exekutíva rozpoltená

Exekutíva Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu sa po európskom šampionáte rozhádala na otázke pridelenia jedinej miestenky na zimnú olympiádu do Soči.

20.01.2014 20:04
Nicole Rajičová Foto: ,
Nicole Rajičová.
debata (1)

„Je rozpoltená, rozohrávajú sa zákulisné hry a vznikajú klebety,“ priznala krasokorčuliarska šéfka Felicitas Babušíková. „Preto som sa rozhodla zvolať na utorok či stredu výkonný výbor, ktorý tajným hlasovaním vysloví definitívu.“

V nominácii schválenej valným zhromaždením SOV figuruje víťazka internej kvalifikácie Nicole Rajičová a ako náhradníčka Monika Simančíková, ktorá v minulej sezóne miestenku získala, ale v tohtoročnej nečakane stratila formu.

V kritériách zväzu však figuruje aj bod, podľa ktorého „v prípade, že pretekárka nominovaná na ME nepredvedie požadovaný výkon, t.j. nesplní nominačné kritériá SKrZ predpísané pre ME, na ZOH bude nominovaná pretekárka, ktorá je nominovaná na MS“. A na tie zväz kompromisne nominoval Simančíkovú.

Rajičová sa na ME štrnástym krátkym programom jasne dostala do finále, ale po voľnej jazde o tri miesta spadla. Získala v nej technické skóre 35,76, o 24 stotín nižšie ako vyžadovali kritériá, čoho sa chytili Simančíkovej prívrženci.

„Nebudem sa vyjadrovať dovtedy, kým nerozhodne výkonný výbor,“ povedala nám Košičanka Hana Töcziková, predsedníčka trénersko-metodickej komisie, ktorá predložila kritériá. Hoci svoj názor odmietla vysloviť, zaujímala sa o náš.

Namiesto názoru sme jej predostreli fakty. Skóre tohtosezónnych vzájomných súbojov je 3:1 v prospech Rajičovej, ktorá (so zarátaním ME – 128,25) dosiahla štyrikrát vyšší bodový súčet ako je najlepší Simančíkovej (120,40). Problémové technické skóre vo voľnej jazde mala Rajičová vyššie vo všetkých vzájomných pretekoch.

Rajičová verzus Simančíková
Nepelov memoriál, Bratislava 6. 137,02 11. 118,67
Ice Challenge, Graz 3. 137,81 11. 110,40
NRW Trophy, Dortmund 3. 139,23 8. 120,40
MM SR, Bratislava 1. 115,58 8. 118,74

Legenda: Podujatie, z ktorých posledné tri boli súčasťou internej kvalifikácie, umiestenie a body Rajičovej, umiestenie a body Simančíkovej.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Soči #Soči 2014 #Nicole Rajičová #Monika Simančíková