Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Lundqvist: Gáboríkovi som ublížiť nechcel. Som rád, že už je fit

Patrí medzi najlepších gólmanov na svete, čo potvrdzuje aj na olympijskom turnaji. V dvoch zápasoch naňho smerovalo 41 striel, no za svoj chrbát nepustil ani jeden puk. So spoluhráčmi obhajuje vo Vancouvri zlatú medailu z Turína. Brankár Henrik Lundqvist.

24.02.2010 13:30
Henrik Lundqvist Foto:
Henrik Lundqvist.
debata

Tím Švédska má na turnaji najlepšiu defenzívu, keď inkasoval len dva góly. Na vašom konte sú dva shutouty, čo je skvelá vizitka…
Zatiaľ sa nám darí, to je pravda, ale na zápasy v skupine už musíme zabudnúť. Až teraz sa začína pravá fáza turnaja a náročné zápasy. Systém turnaja je jasný, o úspechu a neúspechu rozhoduje jeden zápas a nás čaká ťažké Slovensko.

Ako hodnotíte slovenský tím?
Majú veľa šikovných hráčov, hlavne v útoku, v obrane zasa kraľuje „Big Z“ (Zdeno Chára), no a formu má gólman. V skupine hrali naozaj dobre, takže sú v psychickej pohode.

Odkiaľ hrozí najväčšie nebezpečnstvo?
Slováci sú veľmi rýchli. Dobre si prihrávajú a vedia trestať chyby súpera. Musíme sa vyvarovať brejkových situácii troch proti dvom, či dvoch proti jednému. Základ nášho úspechu však vidím v dobrej disciplíne.

Hviezdou slovenského tímu je Marián Gáborík, váš spoluhráč z NY Rangers. Budete si naňho dávať špeciálny pozor?
Určite. On a Marián Hossa sú najlepší slovenskí útočníci. Gabby má v tejto sezóne skvelú formu, na ňom padá a stúpa výkon nášho tímu v NHL. Bude nesmierne ťažké ho ubrániť, keďže je veľmi rýchly a má skvelú strelu.

Máte ho dobre zmapovaného? Ak by šiel na samostatný nájazd, vedeli by ste odhadnúť, čo urobí?
(smiech) Na tréningu na mňa skúša viacero fintičiek. Ak by na mňa šiel v nájazde v zápase, určite by to bolo zaujímavé. Hádam by som ho vedel prečítať, nechajme sa prekvapiť.

Týždeň pred začiatkom olympiády ste sa na tréningu nešťastne zrazili, pričom Marián utŕžil reznú ranu nad kolenom. Ako sa to celé vlastne stalo?
Bola to nešťastná náhoda. Marián šiel na nájazd a ja som sa mu hodil pod nohy. Spravil som mu to už veľakrát, no v tomto prípade som ho omylom zasiahol korčuľou. Samozrejme, nemal som to v pláne a som rád, že je už spať na ľade a môže hrať na olympiáde.

debata chyba