Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchlokorčuliar prišiel o olympijské preteky pre vypnutý mobil

Pre vypnutý mobil prišiel mladý nemecký rýchlokorčuliar Patrick Beckert o utorňajšie olympijské preteky na 10 000 metrov. Do nich sa dostal ako náhradník za Taliana Enrika Fabrisa, ktorý sa pre náhle ochorenie na poslednú chvíľu odhlásil.

24.02.2010 12:51
Beckert, rychlokorculovanie Foto:
Patrick Beckert.
debata

Devätnásťročný Nemec však v tom čase pokojne nakupoval vo Vancouvri a telefonáty trénerov, aby sa urýchlene dostavil na richmondský ovál, sa k nemu nedostali.

Brat striebornej rýchlokorčuliarky z pretekov na 3000 metrov Stephanie Beckertovej bol až štvrtým náhradníkom. Na­koľko však po odstúpení olympijského víťaza z Turína na trati 1500 metrov jeho traja konkurenti neboli v hale, usmialo sa šťastie na Beckerta.

„Nasadili sme všetky páky, aby sme Patricka 17 minút pred pretekmi telefonicky zastihli. V tej chvíli nemôžete robiť nič iné,“ uviedol šéftréner nemeckých rýchlokorčuliarov Helge Jasch. „Ak by sme mali túto informáciu o hodinu skôr, mohol to stihnúť,“ ľutoval Jasch.

Beckert však odmieta, že by vinu niesol iba on sám. Ešte deň pred pretekmi sa vraj pýtal trénerov a vedenia tímu, či nemá pre istotu na štadión prísť. „Nie, nemusíš. Taká náhoda sa nestáva,“ uistili pretekára z Erfurtu tréneri.

debata chyba