Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzulová šetrila sily, na obrovský slalom nenastúpila

Radšej si dopriala oddych, aby sa mohla koncentrovať na svoju najsilnejšiu disciplínu. Veronika Zuzulová nenastúpila na 2. kolo obrovského slalomu, ktoré pre hustú hmlu preložili zo stredy.

25.02.2010 20:04
Veronika Zuzulová Foto:
Veronika Zuzulová chce na olympiáde zajazdiť najlepšie preteky v sezóne.
debata

„To jedno kolo už nepôjdem. Štvrtok je posledný deň, keď môžem ešte trénovať slalom. Keby sa jazdili kompletné dve kolá, možno by som nad tým ešte uvažovala, ale počasie má byť znova veľmi zlé,“ komentovala Veronika Zuzulová. „Ak by som zase čakala tri hodiny a mala potom ešte trénovať slalom, to by bolo asi priveľa,“ poznamenala.

Najlepšej slovenskej zjazdárke patrila po 1. kole v náročných podmienkach za hustého sneženia 34. priečka s mankom 3,84 na najrýchlejšiu Rakúšanku Görglovú. „Od štartu to nebolo zlé, ale potom prišli problémy. Dovidela som len po štvrtú bránku a hneď v prvej kompresii som urobila chybu,“ pokračovala 25-ročná Bratislavčanka. „Keď som išla na prehliadku druhého kola, štart posunuli a potom ešte niekoľkokrát. Trošku ma to mrzí, že sa počasie pokazilo,“ podotkla.

Veronika Zuzulová na olympijskej trati vo... Foto: SITA
Veronika Zuzulová, zjazd Veronika Zuzulová na olympijskej trati vo Whistleri.

V piatok ju čaká slalom, jej najsilnejšia disciplína. „Chcem podať maximálny možný výkon, nech dám do pretekov všetko, čo vo mne je. Nad konkrétnym umiestnením nerozmýšľam, chcem však zajazdiť najlepšie preteky v sezóne,“ naznačila Zuzulová, ktorá nepatrí do okruhu favoritiek. „Ja sa z toho veľmi teším. Konečne prišlo aj na mňa a nie som pod tlakom. Idem do pretekov z pozície outsidera,“ dodala.

debata chyba