Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminová vraj chcela reprezentovať Bulharsko, ale odmietli ju

Nezáujem športových funkcionárov zrejme pripravil Bulharsko o zlatú a striebornú medailu z olympijských hier vo Vancouvri. Podľa bývalého reprezentačného trénera mala o bulharské občianstvo pred niekoľkými mesiacmi záujem naturalizovaná slovenská biatlonistka ruského pôvodu Anastasia Kuzminová, ale bulharský zväz ju odmietol.

25.02.2010 19:32
Anastasia Kuzminová Foto:
Anastasia Kuzminová pózuje s medailami z olympijských hier vo Vancouvri.
debata

„Je to tak. Minulé leto boli v Belmekene (na juhozápade Bulharska) a ona a jej manžel ma požiadali o pomoc. Povedali mi, nech dám našej federácii vedieť o záujme Anastasie pretekať za Bulharsko,“ cituje agentúra Reuters bývalého trénera bulharských biatlonistov Borana Hadžieva .

„Diskutoval som o tom s našimi zväzovými šéfmi a oni boli proti tomu, aby sa Kuzminová uchádzala o bulharské občiastvo a bola zaradená do národného tímu,“ uviedol Hadžiev.

Dvadsaťpäťročná Kuzminová vybojovala vo Whistleri nečakane v šprinte na 7,5 km historicky prvé zlato pre samostatné Slovensko na zimných olympijských hrách a potom ešte pridala striebro v štíhačke. Rodáčka z Ťumena reprezentuje Slovensko od roku 2008, po tom, ako sa nedostala do ruskej reprezentácie.

„Je škoda, že to nevyšlo, pretože je to špičková pretekárka, ktorá mohla bulharskému tímu pomôcť,“ povedal Hadžiev. Bulharský biatlon prechádza ťažkými časmi po nedávnom ukončení kariéry Jekateriny Dafovskej a Pavliny Filipovovej. „Navyše Kuzminová ma skontaktovala aj o niekoľko týždňov neskôr, ale naši funkcionári názor nezmenili,“ dodal bývalý reprezentačný tréner.

Bulharský olympijský výbor oznámil pred začiatkom hier zvýšenie odmien pre medailistov, žiadny bulharský športovec vo Vancouvri sa však na stupne víťazov nedostal.

debata chyba