Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr definitívne ukončil reprezentačnú kariéru

Jaromír Jágr definitívne skončil v českej hokejovej reprezentácii. Túto skutočnosť oznámil vynikajúci útočník po štvrťfinálovom stretnutí na ZOH vo Vancouvri, v ktorom Česko podľahlo Fínsku 0:2 a na prestížnom turnaji nepostúpilo do medailových bojov.

25.02.2010 10:05
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

„Je to tak. Bol to môj posledný zápas v národnom tíme. Samozrejme, že som mal o ňom inú predstavu. Táto prehra s Fínmi a naše vyradenie znamená, že na olympijskom turnaji v Kanade, kde hokej vznikol, už nedosiahneme nijaký úspech. Česko malo priaznivý žreb, ťažko si môžeme predstaviť lepší. Mám už 38 rokov, bola to moja posledná olympiáda, je potrebné prenechať miesto mladším,“ uviedol Jágr.

Útočník ruského tímu KHL Avangard Omsk bol po zápase s Fínskom rozladený. „V hlave som nemal žiadne myšlienky. V prvej tretine sme hrali stále v oslabení, ja som prakticky neskočil na ľad. Sedieť osemnásť minút na striedačke, to som ešte nezažil. Tento turnaj som neodohral práve v ideálnom rozpoložení a pohode. Začiatok bol dobrý. Po faule v zápase s Ruskom som mal bolesti v oblasti krku a chrbta, môj výkon nebol taký, ako som si predstavoval. Celkovo si myslím, že sme mali problémy s efektívnosťou útočnej činnosti a zakončenia.“

Jágr, ktorý pôsobil v zámorskej NHL dlhých 16 rokov a už dnes je hrajúcou hokejovou legendou, skončil v reprezentácii už tretíkrát. „Tentoraz je to určite definívne slovo. V tejto sezóne som chcel ešte národnému tímu pomôcť. S hlavným trénerom Růžičkom sme sa dohodli, že sa vrátim. Olympijský turnaj v Kanade bol aj pre mňa veľkou motiváciou. Český hokej má veľkú budúcnosť. K dispozícii sú už v súčasnosti výborní mladí hráči, ktorí sa presadzujú v NHL a hrali aj tu v Kanade s nami,“ dodal.

debata chyba