Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartečkov stav je dobrý, možno bude proti Švédom hrať

Zdravotný stav slovenského hokejového reprezentanta Ľuboša Bartečka je naďalej dobrý a stabilizovaný.

24.02.2010 22:51
Slovensko Nórsko Bartečko spoluhráči Foto: ,
Spoluhráči sa prizerajú ošetrovaniu Ľuboša Bartečka.
debata

O prípadnom nasadení 33-ročného krídelníka do stretnutia proti Švédsku (hrá sa od 6.00 SEČ) sa pravdepodobne rozhodne až tesne pred úvodným buly.

Kanoniera švédskeho Färjestadu Bartečka poslal už na začiatku 7. min zápasu s Nórskom nešetrne k ľadu obranca Ole Kristian Tollefsen, ktorý následne zaslúžene inkasoval trest na päť minút plus do konca stretnutia a hrozí mu aj ďalší dištanc. Slovenský útočník stratil po kontakte s Tollefsenom prilbu a následne hlavou tvrdo narazil na ľad, pričom pod ním sa začala tvoriť kaluž krvi. Rodák z Kežmarku Bartečko opustil ľadovú plochu asi po 10 minútach na nosidlách za búrlivého potlesku fanúšikov.

„Ranu v záhlaví, ktorú utrpel pri páde, sme ošetrili chirurgicky a zašili. Následne podstúpil v olympijskej dedine CT vyšetrenie hlavy, ktoré našťastie nepotvrdilo zlomeninu lebky, vnútrolebečné krvácanie či poškodenie mozgu. Dopadlo to relatívne dobre, aj keď sú tam príznaky ľahkého otrasu mozgu,“ priblížil po zápase s Nórskom situáciu ohľadom dlhoročného ťahúňa slovenskej reprezentácie lekár mužstva Dalimír Jančovič.

debata chyba