Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminovú s Hurajtom vítalo doma 30 fanúšikov

Zlatá a strieborná olympijská medailistka Anastasia Kuzminová i bronzový Pavol Hurajt sú už doma na Slovensku.

02.03.2010 07:11
Anastasia Kuzminová, Pavol Hurajt, biatlon Foto:
Slovenskí medailisti Pavol Hurajt a Anastasia Kuzminová.
debata

Krátko po utorňajšej polnoci ich na bratislavskom Letisku Milana Rastislava Štefánika privítali potleskom asi tri desiatky fanúšikov. Okrem biatlonovej dvojice bol v nočnú hodinu na letisku záujem aj o autogramy a spoločné fotografie hokejistov pôsobiacich v KHL a v slovenskej extralige.

Kuzminovú a Hurajta privítali už na ploche letiska zástupcovia banskobystrickej Dukly a ministerstva obrany. Obom nechýbali na krku ich cenné kovy. Po dlhej ceste sa cítili už dosť unavení. „Keby mi niekto pred olympijskými hrami povedal, že budem mať medailu, brala by som to všetkými desiatimi. Cítim sa poriadne vyčerpaná, už na štart štafety som nenastupovala práve v najlepšom zdravotnom stave. Boli to náročné dva týždne. Prakticky až posledný deň pred odchodom som sa dostala aj na prehliadku Vancouveru a menšie nákupy suvenírov. Už sa však teším na syna Jeliseja,“ povedala Anastasia Kuzminová.

Pavol Hurajt ju doplnil: „Predchádzajúce dni vo Vancouveri boli veľmi vyčerpávajúce. Nemáme tak silný tím ako napríklad Nóri, ktorý na jednotlivé preteky mohli postaviť iných pretekárov. Únavu je cítiť, teraz nás čaká regenerácia. Doma pobudneme asi sedem dní, potom sa opäť rozbehne kolotoč Svetového pohára.“

debata chyba