Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďan Staal je ďalším členom hokejovej elity

Kanadský hokejový útočník Eric Staal sa stal už dvadsiatym tretím členom slávneho Triple Gold Clubu.

01.03.2010 13:59
Eric Staal Foto:
debata

Vstúpil do vybranej spoločnosti, ktorú tvoria hráči so všetkými troma najcennejšími hokejovými trofejami – prsteňom za víťazstvo v Stanleyho pohári, zlatou medailou z majstrovstiev sveta a najcennejším kovom z olympijských hi­er.

K menám Tomas Jonsson, Mats Näslund, Hakan Loob, Valerij Kamenskij, Alexej Gusarov, Peter Forsberg, Viačeslav Fetisov, Igor Larionov, Alexander Mogiľnyj, Vladimir Malachov, Rob Blake, Joe Sakic, Brendan Shanahan, Scott Niedermayer, Jaromír Jágr, Jiří Šlégr, Nicklas Lidström, Fredrik Modin, Chris Pronger, Niklas Kronwall, Henrik Zetterberg a Mikael Samuelsson tak od 28. februára 2010 patrí aj ďalšie – Eric Staal.

Dvadsaťpäťročný útočník získal Stanleyho pohár v roku 2006 s tímom Carolina Hurricanes, o rok neskôr bol členom zlatého kanadského výberu na svetovom šampionáte v Moskve a v nedeľu s Kanadou triumfoval aj vo finálovom zápase na ZOH 2010 proti reprezentácii USA. Staalovi sa ako jedinému z kanadského výberu podarilo skompletizovať zbierku cenných hokejových úspechov. „Je veľkou poctou dostať sa v mojom veku do tohto elitného klubu. Mám pred sebou ešte dlhú kariéru a verím, že k týmto číslam a úspechom pridám ešte ďalšie,“ povedal pre iihf.com po finále Eric Staal.

Do elitného klubu mohli v prípade olympijského víťazstva vo Vancouveri pribudnúť aj Rusi Sergej Fiodorov a Iľja Bryzgalov, Česi Pavel Kubina a Josef Vašíček, Slovák Miroslav Šatan a Fín Jere Lehtinen.
Úspech slávil aj tréner Kanady Mike Babcock, ktorý sa stal prvým koučom histórie so zlatou trojkorunou. Babcock priviedol v roku 2004 Kanadu v Prahe k zisku titulu majstrov sveta, v roku 2008 vyhral Stanleyho pohár s Detroitom a teraz s Kanadou aj turnaj na zimných olympijských hrách.

debata chyba