Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Známy Čech má vážny problém. Obťažoval pretekárku z USA, vyradili ho z tímu

Americký biatlonový zväz vyradil na pol roka zo servisného tímu niekdajšieho českého reprezentanta Petra Garabíka za sexuálne obťažovanie pretekárky Joanne Reidovej.

25.01.2024 13:28
Joanne Reidová Foto:
Joanne Reidová.
debata (6)

Do konca tohto roka navyše bude v podmienke. Strieborný medailista v štafete na majstrovstvách sveta v roku 1995 vo vyjadrení pre agentúru AP, ktorá o rozhodnutí informovala, prípad označil za nezmysel.

Tridsaťjedenročná Reidová sa na nevhodné poznámky a dotyky sťažovala už v roku 2019, opakovane jej vraj ale bolo povedané, že takéto správanie je u mužov v európskej kultúre normálne.

V apríli 2021 zväz prípad odovzdal komisii SafeSport, ktorá dala biatlonistke po osemnásťmesačnom vyšetrovaní za pravdu.

Päťdesiatpäťročný Garabík, ktorý bol suspendovaný už počas vyšetrovania v novembri 2021, pripustil, že niektoré jeho poznámky boli sexuálneho charakteru.

„Nikdy som nikomu nič neurobil bez jej súhlasu a to, že som mal nejaké vtipy a narážky, nikdy nebol sexuálny nátlak,“ povedal agentúre AP.

„Vždy sme sa tomu smiali. Tým myslím ostatných členov tímu,“ dodal účastník troch olympiád.

Servismanom amerického tímu sa stal v roku 2008.

Nemocnica, v ktorej budú operovať Petru Vlhovú Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Nemocnica v Sione je luxus a odbornosť na...

Bývalého českého reprezentanta suspendovali na šesť mesiacov a dostal podmienku do decembra 2024. Informovala o tom agentúra AP.

Tridsaťjedenročná Reidová štartovala na dvoch ZOH v Pjongčangu 2018 a Pekingu 2022. Predstavila sa aj na piatich MS (2017, 2019, 2020, 2021 a 2023).

Jej najlepším biatlonovým výsledkom v kariére bolo 10. miesto na svetovom šampionáte 2019 vo švédskom Östersunde v pretekoch s hromadným štartom.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Joanne Reidová #Petr Garabík