Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmizla zo svahov. Americká top lyžiarka čelí obvineniam z dopingu. Hrozí jej dlhý dištanc

Americká špecialistka na rýchlostné disciplíny Breezy Johnsonová je vyšetrovaná v súvislosti s dopingom.

03.03.2024 13:33
Breezy Johnsonová Foto:
Breezy Johnsonová dosiahla sedemkrát v kariére na pódiové umiestnenie.
debata (2)

28-ročná lyžiarka údajne porušila pravidlá tým, že neinformovala antidopingovú agentúru o miestach pobytu a vynechala tak tri dopingové testy. Vyšetrovanie Antidopingovej agentúry USA (USADA) stále prebieha, pričom Johnsonová už od decembra nefiguruje v štartovej listine Svetového pohára.

Začiatkom decembra Američanka potvrdila fámy, že má problémy s antidopingovou agentúrou (USADA). Nezrovnalosti v pomenovaní miesta pobytu a teda zmeškané dopingové testy viedli k vyšetrovaniam, ktoré stále prebiehajú.

Adam Hagara Čítajte viac Senzačný úspech Slováka: Mladý krasokorčuliar Hagara získal na MS juniorov bronz

V rozhovore pre skinews.ch bola lyžiarka pri rozprávaní o svojej súčasnej situácii utiahnutá. „Nemôžem o tom hovoriť. Priala by som si, aby som mohla, chcem byť nápomocná. Je mi to ľúto.“ Americká lyžiarska federácia jej súčasný stav odmietla komentovať.

USADA, na druhej strane, len hovorí, že v tejto veci je stále potrebná trpezlivosť: „Proces môže trvať neurčitý čas v závislosti od okolností prípadu.“

Mikaela Shiffrinová, jasná 2024 Čítajte viac Nepotešila, no pobavila. Shiffrinová prehovorila o bolestiach a predviedla dar, ktorý jej zoslal vesmír

Podľa Kronen Zeitung sa v lyžiarskych kruhoch hovorí o tom, že Johnsonovej hrozí zákaz činnosti na približne 15 mesiacov. Doteraz k tomu nebolo vydané žiadne oficiálne stanovisko.

Nie je tiež jasné, kedy zákaz nadobudne účinnosť. Rýchlostná špecialistka sa teda musí naďalej obávať, že okrem záveru aktuálnej sezóny príde aj o väčšinu tej budúcej.

Najpopulárnejšie lyžiarky vo Svetovom pohári Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček najlepších lyžiarok...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Breezy Johnsonová