Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej hviezdna súperka po brutálnom páde priznala vážne obavy o svoju budúcnosť

Tridsaťjedenročná talianska lyžiarka Sofia Goggiová má medzi ostatnými pretekármi povesť "drsniačky", ktorú len tak niečo nerozhodí.

19.04.2024 08:00
2. Sofia Goggiová Foto:
Sofia Goggiová.
debata

V nedávnom rozhovore pre Medzinárodnú lyžiarsku federáciu však ukázala aj svoju krehkú – ženskú – stránku a veľmi emotívne prehovorila o svojich pocitoch, ktoré zažívala po vážnom zranení.

Na začiatku februára postihla Goggiovú skutočná katastrofa. Pri tréningu v Ponte di Legno sa olympijskej víťazke zasekla v pravotočivej zákrute lyža o bránku a škaredo spadla.

Po prevoze do nemocnice a následnom vyšetrení si pretekárka vypočula naozaj znepokojujúcu diagnózu. Zlomenina holennej kosti a členku.

Talianska lyžiarka tak musela v Miláne podstúpiť komplikovanú operáciu, pri ktorej jej lekári nohu spevnili siedmimi skrutkami a jej hviezdna kariéra bola v ohrození.

„Chvíľu som si myslela, že je koniec. Nedokázala som sa s tou psychickou bolesťou vysporiadať,“ prezradila Goggiová.

Lara Gutová-Behramiová ,Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová Čítajte viac Nová sezóna Svetového pohára bude plná zmien. Zasiahnu Vlhovú a ďalšie hviezdy, ale aj fanúšikov

„V prvých dvadsiatich dňoch som v lyžovaní nevidela svoju budúcnosť. Potom som si ale uvedomila, že sa nikde necítim tak šťastne, ako pri štartovej bráne,“ dodala so slzami v očiach rodáčka z Bergáma, ktorá má okrem zlatej medaily z olympijských hier 2018 aj striebro z Pekingu 2022.

Teraz to však vyzerá, že sa Goggiová z ťažkého obdobia dostala a má v pláne sa opäť postaviť na lyže.

„Už sa cítim lepšie. Na sneh by som sa chcela vrátiť v júli. Odídem trénovať do Južnej Ameriky, ale presný dátum ešte nemám,“ povedala fanúšikom majiteľka troch malých glóbusov.

Februárová zlomenina však nebola prvým vážnym zranením, ktorým si Goggiová musela v priebehu svojej kariéry prejsť. Skúsená lyžiarka už má za sebou pretrhnutie krížových väzov v oboch kolenách a tiež zlomeninu ruky, s ktorou však vtedy svoj zjazd dokončila a nakoniec oslavovala druhé miesto.

„Väzy som si pretrhla, keď som bola mladá a bolo ľahké to prekonať. Tentoraz to bolo oveľa ťažšie,“ priznala Talianka.

Šou so smutným koncom a pádom Vlhovej Fotogaléria - 90 fotiek Všetky fotky
Svetový pohár v Jasnej so smutnou slovenskou...
debata chyba
Viac na túto tému: #Sofia Goggiová