Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zjazdári lietajú po svete zbytočne. Museli zrušiť ďalšiu súťaž, sezóna začína naberať sklz

Nepriaznivé počasie zapríčinilo zrušenie aj druhého zjazdu Svetového pohára alpských lyžiarov v americkom stredisku Beaver Creek. Sobotňajšia súťaž sa nemohla uskutočniť pre silný vietor. Informovala o tom agentúra APA.

02.12.2023 19:28
826183246 Foto:
Beaver Creek aj v sobotu zíval prázdnotou.
debata

Jury rozhodla už v piatok o zrušení prvého zjazdu pre husté sneženie. Zostáva otázne, či sa na zjazdovke Birds of Prey bude môcť uskutočniť aspoň nedeľný super-G (18.45 SEČ).

Počasie zatiaľ v tejto sezóne zjazdárom nepraje. Pre silné sneženie sa nemohli uskutočniť už 11. a 12. novembra úvodné dva zjazdy SP, ktoré mali pretekári absolvovať na novej atraktívnej zjazdovke pod Matterhornom v strediskách Zermatt a Cervinia.

Beaver Creek Čítajte viac Počasie vs. zjazdári 3:0. Kráľovskú disciplínu v americkom Beaver Creeku zrušili

Jedny z pretekov by mali nahradiť 14. decembra vo Val Gardene. Zrušený bol aj októbrový obrovský slalom v rakúskom Söldene, ktorý stopli v priebehu 1. kola pre silný vietor.

Posledný pretekár, ktorý zišiel ľadovec Rettenbach, bol Slovák Adam Žampa. Muži tak zatiaľ stihli v alpskom kalendári absolvovať iba jednu súťaž – 18. novembra slalom v rakúskom Gurgli, ktorý vyhral domáci Manuel Feller.

Vzrušujúci duel Vlhová - Shiffrinová v Killingtone Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová vstúpila do slalomu ako šiesta v...
debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #zjazd #Beaver Creek #odklad