Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Popredný maďarský horolezec zahynul pri sólo výstupe na Everest. Smútia za ním aj na Slovensku

Na Suhajdu, ktorý zanechal manželku a syna, spomína aj známa slovenská značka outdoorového oblečenia a doplnkov ZAJO, s ktorou spolupracoval.

„Neradi a prakticky vôbec sme pri jeho mene nepoužívali označenie ambasádor. Vždy sme o ňom hovorili ako o našom priateľovi, pretože len tak sa to vždy zdalo správne.

Szilárd zohral kľúčovú úlohu pri rozvoji našej značky. Vďaka našej spolupráci sme boli priamymi svedkami jeho vášne pre hory a odhodlania neustále sa zlepšovať,“ píše sa na webe spoločnosti.

Tá si pripomenula Suhajdovu pamiatku aj na facebooku:

„Z udalostí posledných dní sme všetci v ZAJO zdrvení. Szilárdov predčasný odchod v nás zanechal prázdnotu, ktorú dokáže s odstupom času zaplniť asi len spomienka na jeho nákazlivé nadšenie pre svet tam vonku.

Náš priateľ nebol obyčajný chlapík s cepínom v ruke. Bol to muž, ktorý neustále posúval hranice ľudského potenciálu. V priebehu rokov dosiahol úspechy, ktoré ho odlišovali nielen od nás bežných nadšencov, ale aj od mnohých elitných horolezcov.

Zároveň však cítime, že najlepšie, čo môžeme urobiť, aby sme si jeho život uctili, je pokračovať v jeho odkaze. Inšpirovať sa jeho odhodlaním, ľudskosťou a dobrotou. Szilárd, tvoj odkaz budeme niesť ďalej, pokým budeme živí.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Mount Everest #Szilárd Suhajda