Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Depresívne priznanie. Legendárny zjazdár bojuje so zákernou chorobou

Bývalý reprezentant Lichtenštajnska v alpskom lyžovaní Marco Büchel priznal na Instagrame, že už niekoľko mesiacov bojuje so zákernou chorobou - dlhým covidom.

27.05.2023 09:40
Marco Büchel Foto:
Marco Büchel pôsobil na posledných MS v Courcheveli ako televízny expert.
debata

Ako Lichtenštajnčan informuje v podrobnom príspevku na Instagrame, jeho zdravie nie je v dobrom stave už niekoľko mesiacov. Postupom času nadobudol istotu, že niečo s jeho zdravím nie je v poriadku. „Všetko, čo som sa kedy naučil a vedel o svojom tele, bolo nejako úplne nevyvážené,“ napísal Büchel.

Jedným z dovtedy neobvyklých stavov boli opakujúce sa bolesti hlavy. „Už som nedokázal jasne myslieť. Čítanie alebo odpovedanie na e-maily sa pre mňa stávalo mimoriadne zložitým,“ hovorí rodák zo Švajčiarska, ktorý má len 51 rokov.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marco Buechel (@marco_buechel)

V niektorých dňoch mal napríklad aj problémy artikulovať – alebo dokonca len vstať z postele. „Šport hral vždy v mojom živote veľkú úlohu. Nikdy by som si nedokázal predstaviť, že by som nebol aktívny, behal po prírode, liezol na vrcholky hôr alebo sa jednoducho vyzýval,“ pokračoval Büchel s tým, že ho pri športovej aktivite prekvapil vysoký tep a sklamala ho aj výdrž.

martina dubovská Čítajte viac Čierne či ružové. Vlhovej lyžiarska kamarátka mala na stene Zuzulovú, takto sa predvádza v plavkách

Hoci dlho dúfal, že táto slabosť zmizne sama, po mnohých mesiacoch vyhľadal lekársku pomoc. Ja jeho skryté obavy sa naplnili. „Po niekoľkých testoch a vyšetreniach je oficiálnou diagnózou dlhý covid.“

Na jednej strane sa Büchelovi uľavilo, že konečne zistil, čo ho trápilo. No na druhej má obavy z toho, že nevie, či sa tejto choroby niekedy na dobro zbaví.

Odvážna Mikaela Shiffrinová na Havaji Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mikaelu Shiffrinovú sa pri snímkach z Havaja...
debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Marco Büchel