Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bátovská Fialková je opäť biatlonová kráľovná. Sezóne niečo chýbalo, priznala

Kráľovná biatlonovej stopy za sezónu 2022/2023 je Paulína Bátovská Fialková.

18.05.2023 20:31
SR Banská Bystrica Kráľ biatlonovej stopy... Foto: ,
Paulína Bátovská Fialková počas galavečera, na ktorom si prevzala ocenenie Kráľovná biatlonovej stopy.
debata

Ocenenie pre najlepšieho slovenského biatlonistu získala aj vlani. Slovenský zväz biatlonu (SZB) slávnostne ukončil uplynulý ročník vo štvrtok večer v aule Slovenskej zdravotníckej univerzity v Banskej Bystrici vyhlásením najúspešnejších vo všetkých vekových kategóriách.

Paulína Bátovská Fialková skončila v uplynulej sezóne v hodnotení Svetového pohára celkovo na 17. mieste a dvakrát skončila štvrtá, konkrétne v pretekoch SP v slovinskej Pokljuke. Do top desiatky sa dostala šesťkrát.

Collage Maker-26-Apr-2023-05-49-PM-7686 Čítajte aj Pláž, more a bikiny. Takto dovolenkujú slovenské hviezdy zimných športov

"Sezóna bola dobrá, nemôžem to hodnotiť ako neúspech. Bola tretia najlepšia z hľadiska čísiel v mojom podaní. Vnímam to však aj tak, že jej niečo chýbalo, a to bolo pódiové umiestnenie vo Svetovom pohári, čo ma mrzí, ale som spokojná z pohľadu toho, čo som do sezóny dala a ako to dopadlo.

Ktorékoľvek zo šiestich umiestnení v top 10 sa mohlo premeniť na pódium. Treba povedať, že nožnice svetovej špičky sa každým rokom rozširujú. O pódium tak bojuje stále viac adeptiek. Bohužiaľ, na mňa to nevyšlo v uplynulej sezóne, ale vyšlo to v minulosti, takže nemôžem smútiť, že by sa mi to nikdy nepodarilo,“ uviedla Bátovská Fialková.

Martina Halinárová-Jašicová Čítajte aj Slovenská legenda má 50, no závidia jej i dvakrát mladšie. Halinárová-Jašicová vymakala svoje telo do dokonalosti

Za najlepšieho mládežníka sezóny 2022/2023 vyhlásili Jakuba Borguľu, ktorý na majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v Kazachstane získal zlatú medailu vo vytrvalostných pretekoch. Tento úspešný mládežník prechádza z kadetskej kategórie do juniorskej. Pre TASR na slávnostnom vyhlásení povedal:

"Sezónu vďaka výsledku na majstrovstvách sveta hodnotím ako celkom úspešnú. Prestupujem do juniorskej kategórie a tam to už bude ťažšie. Vynasnažím sa však zopakovať výsledky z kadetskej kategórie. Dobre nastaveným tréningom sa dokážem dostať na juniorskú úroveň, prechádza tam i veľa mojich rovesníkov, samozrejme ideme aj k silnejším pretekárom, ktorí už juniormi sú. Myslím si, že sa budem mať s kým porovnávať.“

Dorothea Wierereová, koláž, nepoužívať Čítajte aj Talianska hviezda obdivuje Vonnovú, urobila zásadné rozhodnutie. Inšpiruje Bátovskú Fialkovú?

Za mimoriadne výsledky v uplynulej sezóne dostali cenu traja mladí biatlonisti – Damián Cesnek za 1. miesto v single mix na Junior cupe v Obertillliachu, Ema Kapustová za 1. miesto v single mix na Junior cupe v Obertilliachu a 3. miesto v rýchlostných pretekoch na Junior cupe v Estónsku – Haanja a Michal Adamov za 2. miesto vo vytrvalostných pretekoch na EYOFe vo Friuli-Venezia Giulia v Taliansku.

"V globále bolo v uplynulej sezóne viacero dobrých umiestnení zo strany našich biatlonistov a biatlonistiek, s ktorými môžeme byť nadmieru spokojní. Na tomto slávnostnom vyhlásení sme si pripomenuli dobré výsledky.

Máme tretí rok po sebe medailu z vrcholových mládežníckych podujatí, je tak na čom stavať do budúcna. Začala sme už pred tromi rokmi vytvárať širšie mládežnícke družstvo.

Nestojí to iba na jednom športovcovi. Medailu z vrcholných mládežníckych podujatí majú viaceré pretekári," zhodnotil sezónu v pozitívnom duchu prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár.

Paulína Fialková a Petra Vlhová na dovolenke Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Kam sa vybrali Petra Vlhová a Paulína Bátovská...
debata chyba
Viac na túto tému: #Paulína Bátovská Fialková