Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vhová sa vrátila z dovolenky a načrtla ciele na ďalšiu sezónu. Bude, bude - nebude, nebude, zasmiala sa schuti

Najúspešnejšia slovenská športovkyňa uplynulých rokov - Petra Vlhová - sa vrátia domov z dovolenky a pomaly odštartuje letnú prípravu na ďalšiu sezónu.

29.04.2023 09:00
Francúzsko Lyžovanie MS slalom ženy 2. kolo Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (1)

Tá uplynulá nebola úplne podľa jej predstáv, aj keď v celkovom hodnotení Svetového pohára skončila na veľmi solídnom treťom mieste.

Bola však zvyknutá aj na iné výsledky. Pred pár rokmi ovládla celkové hodnotenie Svetového pohára v lyžovaní a ak nie, potom aspoň jej obľúbenú disciplínu slalom.

Pred televíznymi kamerami načrtla, čo by chcela dosiahnuť v ďalšej sezóne, ktorá sa začne o pol roka.

„Veľký krištáľový glóbus nie, nebude to môj hlavný cieľ. Ale samozrejme, mám iné ciele, možno malý krištáľový glóbus. No ak budeme vidieť, že to pôjde a že som tam, potom samozrejme budeme útočiť aj na ten veľký,“ zamyslela sa rodáčka z Liptovského Mikuláša.

Slávna Slovenska sa v uplynulej sezóne piatykrát v rade dostala v hodnotenú SP cez tisícbodovú hranicu a zároveň medzi najlepšiu trojku celkového poradia.

Z deviatich pódiových umiestnení však triumfovala len dvakrát – v slalomoch vo Flachau a v Soldeu.

ledecká nufer goggia Čítajte viac Nečakané správy zo Švajčiarska. Vlhovej súperka dostala padáka z reprezentácie

Na majstrovstvá sveta do Francúzska išla s túžbou získať zlato v slalome. Viselo privysoko. Piate miesto a tiež siedme v obrovskom slalome nepotešili.

Pri životnej forme Mikaely Shiffrinovej uzavrela Liptáčka sezónu bez trofeje či cenného kovu, prvýkrát od ročníka 2017/18.

Pred prvým ziskom veľkého krištáľového glóbusu v sezóne 2020/21 skončila v hodnotení druhá a tretia. Po najväčšom úspechu v elitnom seriáli zas druhá a tretia. Vlhová má na konte neopakovateľnú postupku, po správnosti potrebuje o rok vyhrať…

Zdá sa však, že na to v tejto chvíli nemyslí…

„Ťažko povedať, zatiaľ to necítim tak, že by som mala útočiť na celkové víťazstvo vo Svetovom pohári. Viem, čo bolo za tým, aj rokov už mám viac ako predtým, radšej si stanovím menší cieľ. Veľký glóbus jednoducho nie je priorita. Bude, bude – nebude, nebude,“ zasmiala sa schuti.

Paulína Fialková a Petra Vlhová na dovolenke Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Kam sa vybrali Petra Vlhová a Paulína Bátovská...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová