Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohľad súperky: Shiffrinovej trvalo roky, kým dokázala prejaviť radosť. Môžu za to rodičia

Federica Brignoneová má za sebou vydarenú sezónou, v ktorom získala na majstrovstvách sveta zlatú medailu v kombinácii a striebornú v obrovskom slalome.

27.04.2023 15:03
8. Vlhová Foto: ,
Zľava Mikaela Shiffrinová, Federica Brignoneová a Petra Vlhová na archívnej snímke.
debata

V konečnom poradí Svetového pohára útočila talianska lyžiarka na Petru Vlhovú, zo štvrtého miesta na ňu napokon stratila 56 bodov.

Víťazka Svetového pohára zo sezóny 2019/20 poskytla otvorený rozhovor pre Corriere della Sera.

Mikaela Shiffrinová Čítajte aj Rozišli ste sa? Shiffrinová bola na oslave jubilea bez Kildeho, priama otázka ju nevykoľajila

„Neexistuje žiadny osud, život si režírujete sami. Na veľké sny potrebujete veľké odhodlanie a ja som tvrdohlavá, nikdy sa nevzdávam,“ charakterizovala sa Brignoneová.

Priznala, že túži po tom, aby si ju nasledovníci pamätali aj s chybami, netúži po statuse dokonalosti.

Dostala aj otázku, ako vníma suverénku uplynulej sezóny Mikaelu Shiffrinovú.

Mikaela Shiffrinová Čítajte aj Shiffrinová sa zaradila medzi najvplyvnejších ľudí sveta. Vonnová poslala odkaz, čo si o nej myslí

„Rozdiely medzi mnou a Shiffrinovou? Vychovali ju tak, aby vyhrávala. Jej rodičia vytvorili dokonalého športovca, ktorý má byť vždy schopný podať čo najlepší výkon.

Vidíte to aj na jej emóciách: kým mohla prejavovať radosť, trvalo jej to roky. Mikaela je žula. Ja som emotívna, nemám jej pôsobivú konzistentnosť,“ zamyslela sa dcéra Marie Rosy Quariovej, ktorá v 80. rokoch minulého storočia vyhrala štvoro pretekov Svetového pohára a 15-krát bola na pódiu.

Vlhová Shiffrinová Čítajte aj Nečakaná, no skvelá správa pre Slovensko. Vlhová čoskoro opäť vyzve Shiffrinovú na domácom svahu

Zúčastní sa Brignoneová na domácich ZOH 2026 v Miláne a Cortine?

„Neviem, či na to budem mať kondíciu, zdá sa mi to ešte dosť ďaleko. Dosiahla som všetko, čo som chcela, kľúčovou bude motivácia. Na domáce Hry musím ísť vyhrať, nie ako turistka,“ reagovala.

Paulína Fialková a Petra Vlhová na dovolenke Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Kam sa vybrali Petra Vlhová a Paulína Bátovská...
debata chyba
Viac na túto tému: #Federica Brignoneová