Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lyžoval na olympiáde v Lillehammeri. Americký zjazdár skonal vo väzenskej cele

Lyžiarsky svet smúti. Vo veku 52 rokov zomrel bývalý americký zjazdár Jeremy Nobis - účastník olympijských hier v Lillehammeri 1994 a neskôr významný propagátor freeride lyžovania.

21.04.2023 17:20
Jeremy Nobis Foto:
Jeremy Nobis počas aktívnej lyžiarskej kariéry.
debata (2)

Podľa amerických médií skonal Nobis vo väzenskej cele v meste Cedar City v štáte Utah. Príčina smrti bývalého vrcholového športovca nebola zverejnená.

Najväčšie úspechy v kariére dosiahol Nobis už ako junior. V roku 1988 sa stal juniorským majstrom sveta v super G a o rok neskôr v rovnakej vekovej kategórii triumfoval v obrovskom slalome.

V 90. rokoch štartoval niekoľko sezón vo Svetovom pohári. Jeho najlepším výsledkom bolo siedme miesto z obrovského slalomu v Adeboldene v roku 1991. Na zimných olympijských hrách v Lillehammeri skončil v rovnakej disciplíne deviaty.

Petra Vlhová Čítajte viac Manažér lyžiarskej hviezdy: Ak by som mohol, Vlhovej vypnem hlavu. Skončí pri nej kľúčový muž?

Po skončení aktívnej kariéry sa vrhol na extrémne lyžovanie. S pribúdajúcim vekom sa však jeho život dostával čoraz viac na šikmú plochu. Dopravné nehody, šoférovanie pod vplyvom alkohol či naháňačky s políciou. To je len krátky prehľad jeho prehreškov.

Začiatkom tohto roku sa nedostavil k súdnemu pojednávaniu a aj kvôli tomu bol 11. februára umiestnený do väzenia v Cedar City, kde v stredu zomrel.

Pri mori i v uličkách. Petra Vlhová v Barcelone Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v Barcelone.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Lillehammer #ZOH 1994 #Jeremy Nobis