Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Manažér lyžiarskej hviezdy: Ak by som mohol, Vlhovej vypnem hlavu. Skončí pri nej kľúčový muž?

Kde sa nachádza Petra v polovici apríla?

Konečne urobila to, čo mala urobiť už po minulej sezóne. Absolvuje trojtýždňovú dovolenkovú cestu. Teraz by sa mala nachádzať niekde v oblasti Tichého oceánu. Oddýchla si, zrelaxovala až do takej miery, že už chodí do fitnescentra a behá po pláži.

Športové nastavenie jej zostalo a pomaly prechádza z relaxačnej do tréningovej fázy. V najbližších dňoch sa vráti na Slovensko a absolvuje vstupné lekárske testy.

Exotická dovolenka Petry Vlhovej s priateľom Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová s priateľom Michalom na dovolenke...

Prebehla vo Vlha tíme analýza nedávno skončeného ročníka?

Áno. Mali sme veľmi dôležitý míting, kde sme hodnotili všetky aspekty predošlej sezóny. Išlo o poctivú debatu, ktorá sa týkala komunikácie, tréningových metód a ďalších vecí. Nie všetky záležitosti v predchádzajúcej sezóne nám vyšli tak, ako by sme si priali. Nedostatky boli adresované naprieč tímom.

Je celkové tretie miesto vo Svetovom pohári uspokojivý výsledok?

Povedal by som, že táto otázka má dve úrovne. Prvá je mediálna, ktorá je stále veľmi vysoká. Byť v prvej trojke je niečo fantastické.

Nemáme na Slovensku podobných športovcov, ktorí by figurovali počas piatich sezón v najlepšej svetovej trojke v takých náročných podmienkach, aké prináša svetové lyžovanie. Z tohto pohľadu máme byť na čo hrdí.

Petra Vlhová so svojím priateľom Michalom... Foto: ČTK / AP / Pier Marco Tacca
Petra Vlhová, Michal Kyselica Petra Vlhová so svojím priateľom Michalom Kyselicom.

Aký je druhý aspekt?

Tím nie je spokojný. Ide o rovnako vynikajúcu správu ako to, že Petra bola tretia na svete. Pretože práve to je budúci motor jej nasledujúcej výkonnosti, niečo, čo ju bude posúvať vpred. Tím je vyskladaný z ľudí, ktorí majú najvyššie ambície.

Chcú tvrdo pracovať, aby sa nastavené ciele splnili. Ak sa na to pozerám z nadhľadu, mimoriadne ma teší, že vnútorné nastavenie je na najvyššej úrovni. Tím ani Petra nie sú spokojní, pretože vedia, že majú na viac.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Richard Galovič #Vlha Tím