Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezda ruského ľadu prišla do nemocnice so zápalom pľúc a odišla bez nôh. Rodina Kostomarova už neverí miestnym lekárom

Okolie sa už pomaly obávalo najhoršieho. Ruský krasokorčuliar Roman Kostomarov však v sebe nezaprel bojovníka a podľa posledných správ sa mu podarilo vzoprieť sa osudu.

04.04.2023 14:06
Tatiana Navkovová, Roman Kostomarov Foto:
Tatiana Navkovová a Roman Kostomarov po zisku zlata na ZOH 2006 v Turíne.
debata (10)

Na smrteľnej posteli. Čoskoro by sa mal presunúť z nemocnice domov. Ruské médiá informujú o zvláštnych krokoch jeho rodiny.

Život, ktorý naňho za bránami nemocnice čaká, už nikdy nebude taký, na aký bol zvyknutý. Kostomarova síce pôvodne do nemocnice priviezli v polovici januára so zápalom pľúc, ale nakoniec sa situácia podstatne zhoršila.

Popasovať sa musel so sepsou, amputáciou oboch dolných a jednej hornej končatiny a väčšinu času strávil v nemocnici v kóme.

Podľa ruských médií sa jeho stav zlepšuje a možno bude už čoskoro doma.

Veronika Stepanovová Čítajte viac Mám byť šikanovaná za to, že podporujem Putina? Som hrdá Ruska a vy choďte do hája, hromží lyžiarska hviezda

„Áno, je pravda, že Kostomarov sa pripravuje na prepustenie, ale pomaly. Nie som si istý, že odtiaľto odíde úplne vyliečený. Faktom je, že o jeho osude teraz nerozhodujú naši lekári z Kommunarky. Robia to najslávnejší profesori, najlepšie mozgy medicíny z mnohých našich ďalších nemocníc aj zo zahraničia,“ prezradil jeden zo zdrojov.

Dôvod je pomerne prekvapujúci. „Príbuzní športovca už údajne nedôverujú miestnym lekárom. Takže, pokiaľ viem, k nemu prichádzajú významní predstavitelia medicíny z Ústrednej klinickej nemocnice Ruskej akadémie vied a lietajú kapacity z Nemecka,“ dodal zdroj.

Vladislav Larin Čítajte viac Ďalší šport povolil Rusom štart na MS. Ukrajinci dostali jasnú výzvu

A práve Nemecko by po náročnom boji so zdravotnými problémami malo byť pre Kostomarova ďalšou zastávkou. Ďalšie liečenie a rehabilitácia by mali podľa predbežných plánov, o ktorých ruské médiá špekulujú, že sa udejú práve v Nemecku.

Len pripomíname, že Kostomarov je na sankčnom zozname Ukrajiny, keďže v uplynulom roku otvorene podporoval ruskú agresiu v susednej krajine.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Kostomarov