Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talianska hviezda obdivuje Vonnovú, urobila zásadné rozhodnutie. Inšpiruje Bátovskú Fialkovú?

Hoci viaceré kolegyne v jej veku už zavesili bežky a malorážku na klinec, ju biatlon stále baví. Pred sebou má ešte jeden cieľ, ktorý by si rada splnila.

03.04.2023 17:17
debata
Talianska biatlonová hviezda Dorothea Wiererová. Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Christian Einecke
1 Wierer ski Talianska biatlonová hviezda Dorothea Wiererová.

Talianska biatlonová hviezda Dorothea Wiererová, ktorá dnes oslavuje 33. narodeniny, potvrdila pokračovanie kariéry.

„Stále mám motiváciu, budem ešte pokračovať,“ uviedla pre portál Fondo Italia.

Wiererová sa už viackrát nechala počuť, že čoraz častejšie uvažuje nad založením rodiny. Predchádzajúce dva ročníky jej nevyšli a fanúšikovia vlani čakali, že zamáva biatlonu zbohom.

Lisa Vitozziová Čítajte viac Talianske double a radosť z glóbusu. Vitozziová kraľovala, Bátovská Fialková zlyhala na poslednej streľbe

V nedávno skončenej sezóne však opäť predvádzala výkony ako v najlepších rokoch. Zakončila ju na druhom mieste v celkovom poradí Svetového pohára so ziskom 911 bodov. Lepšia bola len Francúzka Julia Simonová (1093 bodov).

Talianke sa darilo aj na MS v Oberhofe, odkiaľ si odviezla zlato a striebro zo štafetových pretekov.

„Cítim, že ešte mám v sebe toho veľa, čo môžem ukázať. Extra motiváciou je pre mňa domáca olympiáda,“ priznala Wiererová.

Nasledujúce zimné olympijské hry sa uskutočnia v jej domovine, športový sviatok budú hostiť Miláno a Cortina d'Ampezzo od 6. do 22. februára 2026.

„Samozrejme, do začiatku olympiády zostáva ešte veľa času a stať sa môže všeličo. Verím však, že dovtedy si udržím želanú výkonnosť,“ pokračovala Wiererová.

Johannes Thingnes Bö Čítajte viac Výsledky viac ako zdravie. Slávni nórski bratia nastúpili na preteky aj s koronavírusom. Tvrdia, že na súperov dávali pozor

V rozhovore prezradila aj to, kto je jej športovým idolom. Obdivuje americkú lyžiarsku legendu Lindsey Vonnovú.

„Je úžasná. Bola skvelou zjazdárkou a darí sa jej aj teraz. Okolo svojho mena urobila úspešnú značku, z ktorej stále profituje. Prešla si viacerými zraneniami a krízami a stále sa dokázala vrátiť,“ uviedla Talianka na adresu americkej hviezdy.

Rozhodnutie o budúcnosti čaká aj Paulínu Bátovskú Fialkovú. Slovenská jednotka zatiaľ nepotvrdila, či sa vráti do kolotoča Svetového pohára aj v budúcej sezóne.

„V globále to bola dobrá sezóna, nie perfektná, ale od zlej mala veľmi ďaleko. Bohužiaľ, nepodarilo sa mi v nej vystúpiť na stupienok, ale moje výkony boli vyrovnané a kvalitné,“ uviedla Bátovská Fialková po sezóne 2022/23, v ktorej obsadila celkovo 17. miesto.

Priznáva neresti. Čo (možno) neviete o Wiererovej Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Dorothea Wiererová, rodáčka zo...
debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Dorothea Wiererová #Paulína Bátovská Fialková