Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrel v spánku. Rusi smútia za majstrom sveta, mal len 30 rokov

Tragická správa z akrobatického lyžovania. Vo veku 30 rokov zomrel ruský reprezentant Pavel Krotov, majster sveta v tímovej súťaži a bronzový medailista zo šampionátu 2021.

26.03.2023 12:46
Pavel Krotov Foto:
Pavel Krotov na snímke z roku 2020.
debata (26)

Príčina úmrtia nie je známa, Sport-Express informoval o tom, že Krotov zomrel v spánku a na pondelok je naplánovaná pitva.

„Veľa ľudí si Pavla pamätá ako milého, chápavého a odvážneho človeka. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine, príbuzným a kolegom Pavla Krotova,“ uviedla Ruská federácia akrobatického lyžovania.

Rolf Brack Čítajte aj Počas operácie mu prestalo biť srdce. Hádzaná oplakáva smrť jedného z najinovatívnejších koučov

Krotov sa zúčastnil na olympijských hrách 2014 a 2018. V Soči obsadil desiate miesto, v Pjongčangu mu vyfúkol bronz v skokoch krajan Iľja Burov, Krotov skončil štvrtý.

Vo Svetovom pohári zaznamenal dve víťazstvá a štyri druhé miesta. Krotovovu kariéru sprevádzali viaceré zranenia, preto v minulej sezóne neštartoval. Pre problémy s nohou chýbal aj na ZOH v Pekingu. Plánoval sa vrátiť v budúcom ročníku.

SR Hokej TL Pro Hokej kluby sezóna koniec BBX Čítajte aj Extraligista smúti za obľúbeným trénerom. Korčuľovať naučil snáď celé mesto, lúčia sa fanúšikovia

Krotov po sebe zanechal manželku a syna Maxima.

Uvedený web pripomenul aj náhle úmrtie iného freestylového lyžiara v spánku – 17-ročného Michaela Lilisa z USA v roku 2017.

Kyle Smaine Čítajte aj Prasknutie veštilo katastrofu. Pod lavínou zomrel majster sveta
26 debata chyba
Viac na túto tému: #akrobatické lyžovanie #Pavel Krotov